Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η ιστορία του Κολινδρού δε χωράει σε έναν Καλλικράτη

Γεια σας.
Τεράστια επιτυχία είχε η πρώτη στη Πιερία λαϊκή συνέλευση,που έγινε σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κολινδρού,με θέμα το νέο σχέδιο Καλλικράτης που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά τη διαμόρφωση της νέας αυτοδιοικητικής αρχιτεκτονικής.
Πλήθος κόσμου τη παρακολούθησε και ακούστηκαν αρκετές απόψεις.
Συγκρατώ ορισμένα που μου έκαναν εντύπωση.
Καταρχάς,σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε,ο Δήμος Κολινδρού δε χρωστάει.
Είμαστε δήμος από το 1948,αλλά ήμασταν δήμος και το 1912 έως το 1918,καθώς και επί Τουρκοκρατίας πριν το 1878.
Θα προσπαθήσει ο Δήμος Κολινδρού,με τη σύμφωνη γνώμη των σημερινών παρευρισκομένων να διεκδικήσει την ονομασία και την έδρα,στην ορεινή Βορειοδυτική Πιερία,απορροφώντας και μέρος τοπικών διαμερισμάτων από τους Δήμους Πύδνας και Ελαφίνας.
Αν και το νέο σχέδιο αφορά συνενώσεις δήμων κι όχι τοπικών διαμερισμάτων,δε χάνουμε τίποτα αν το παλέψουμε.
Και επειδή είμαστε Δήμος πρότυπο ανά την Ελλάδα και ξέρουμε πως να κινούμαστε,δε νομίζω ότι θα συναντήσουμε πολλά εμπόδια για την υλοποίηση της θέσης μας.
Εξάλλου θα αλλάξουν αρκετά στον αρχικό σχεδιασμό από τη κυβέρνηση και γι' αυτό το λόγο άρχισαν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις επί αυτού.
Αν και τυχόν δε περάσει η δική μας πρόταση και εισήγηση,περνάμε στο επόμενο βήμα,που θα είναι να διεκδικήσουμε το τρίτο Δήμο της Πιερίας στο Βόρειο τμήμα του,με το όνομα και την έδρα μας.
Συμπληρώνω πως αν δε περάσει κι αυτό,τότε να διεκδικήσουμε τον έναν και μοναδικό Δήμο της Πιερίας.
Δηλαδή όλη η Πιερία ένας Δήμος με έδρα το Κολινδρό!!!
Δε θα φτάσουμε έως εκεί,αλλά λέμε τώρα.
Ο Δήμαρχος ανέπτυξε με φοβερή επιχειρηματολογία τις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Παπαγεωργίου,(ο μόνος που μας έκανε τη τιμή να παρευρεθεί και μπράβο του),συμφώνησε και υποσχέθηκε πως θα σταθεί δίπλα στα δίκαια αιτήματά μας.
Θα δούμε.
Πιο πολλά θα γράψω και θα αναλύσω σε επόμενη ανάρτηση.
Εξάλλου μετά τις 15 του μηνός,θα επισημοποιηθεί ο Καλλικράτης.

Υ.Γ.
Έχω τη περιέργεια να δω τι θα πει το ΔΙΟΝ channel για τη συνέλευση και το λόγο θα σας τον αναφέρω κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.