Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η «Άλλη Όψη» των συνανθρώπων μας

Μόλις το ανακάλυψα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα εδώ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=160363&cid=4
Πατώντας θα δείτε ότι γράφω παρακάτω,συν ένα βίντεο με φωτογραφίες και σκηνές από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Άλλης Όψης»


Η «Άλλη Όψη» των συνανθρώπων μας
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010, 17:31

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Από τις 31 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου θα διεξαχθεί στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Κολινδρού (νομός Πιερίας) το 4ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άλλη Όψη». Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος 30 συμμετέχοντες με βλάβη στο νωτιαίο μυελό, 10 εκπαιδευτές με αντίστοιχη αναπηρία, καθώς και 20 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό και οργανωτές. Επιπλέον, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν για μικρότερο διάστημα εξωτερικοί συνεργάτες με μεγάλη εμπειρία σε δραστηριότητες όπως το τένις, το πινγκ πονγκ, ο χορός, η ιππασία και η γιόγκα.

Να σημειώσουμε ότι, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και ώρα 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κολινδρού, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος και σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας του Κολινδρού, η «Άλλη Όψη» και ο Δήμος Κολινδρού σε συνεργασία με την ελληνική ομάδα διάσωσης Ν. Κιλκίς θα πραγματοποιήσουν δράση για τους απλούς πολίτες που θα περιλαμβάνει: σεμινάριο πρώτων βοηθειών, ενημέρωση για την «Άλλη Όψη» αλλά και δραστηριότητες χειρισμού αναπηρικού αμαξιδίου.


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://alli-opsi.gr/



Θα δουν και τη συναυλία με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης... εφόσον γειτονεύουν με το ανοιχτό θέατρο Κολινδρού,μιας και θα μένουν μάλλον στο ξενοδοχείο "Πιερίδες Μούσες" του δημοτικού αθλητικού μας κέντρου.

Θεομηνίες και νέες εκδηλώσεις

Γεια σας.
Οι θεομηνίες δεν έχουν τέλος φέτος για τις καλλιέργειες του Κολινδρού.
Τι να πληρώνουμε άραγε...?
Νέο χαλαζόπτωση χθες το απόγευμα κατέστρεψε ολοσχερώς ότι βρήκε στο πέρασμά της.
Και βρήκε εκατοντάδες στρέμματα.
Τι να λέμε τώρα!!!
Καπνά,φασολάκια,αμπέλια,δέντρα έγιναν κόσκινο από τη μανία του χαλαζιού.
Εν τω μεταξύ δε ξέρω τι έγινε,αλλά χθες πριν βρέξει και ρίξει το χαλάζι,δεν άκουσα το γνωστό αεροπλανάκι(μόνιμο επισκέπτη μας) να περνάει πάνω από το χωριό μας.
Ξέρετε το αεροπλανάκι που ψεκάζει υποτίθεται μόνο στο κέντρο του σύννεφου χαλαζιού και ποτέ σύννεφα βροχής,αλλά έχω πολλές αμφιβολίες κι όχι αποδείξεις για το στόχο του.
Μια μέρα θα μάθω που ακριβώς ψεκάζει...

Αναρτώ δύο αφίσες που μου έστειλε ο φίλος μου ο Διονύσης και αφορά η μία τη παιδική θεατρική παράσταση από την παιδική σκηνή Θεσ/νίκης με τίτλο: «Κάτι τρέχει στη Disneyland" της Ιφιγένειας Μανώλα στο Ανοικτό Θέατρο Κολινδρού


και η άλλη τη συναυλία της λαϊκής ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης"


Πολύ ωραίες οι αφίσες