Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τα νέα διόδια Αιγινίου

Γεια σας.
Σήμερα θα αναρτήσω ένα άρθρο εφημερίδας της Πιερίας.
Αφορά όλους μας,άμεσα ή έμμεσα,όμως λίγους απασχολούν.
Αν τελικά γίνουν θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας.
Πιστεύω πως χρειάζεται μεγαλύτερη κινητοποίηση από όλους τους γύρω Δήμους και τους κατοίκους τους.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να μαζευτούμε πολύς κόσμος για να το ξανασκεφτούν.
Δεν είναι το ιδανικότερο σενάριο αντίδρασης για δημοκρατική χώρα,αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς καλύτερος τρόπος πίεσης.
Διαβάστε το:


Διανομή φυλλαδίων χθες το μεσημέρι στον κόμβο του Αιγινίου από την Επιτροπή Αγώνα
"...Η Πιερία θα νικήσει"

Έκλεισαν την εθνική οδό και διένειμαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς χθες το μεσημέρι τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Αιγινίου.
Παρά την μεγάλη κυκλοφορία των οχημάτων και τη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανένας οδηγός δεν βρέθηκε να διαμαρτυρηθεί για την κίνηση αυτή, αντίθετα όμως δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα.
Η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων αναμένεται να συνεχίσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει. Από σήμερα, Τετάρτη, και κάθε μέρα μέλη της επιτροπής θα επισκέπτονται το σημείο που γίνονται τα έργα με σκοπό, καταλαμβάνοντας συμβολικά το χώρο.

Τα διόδια Αιγινίου δεν θα γίνουν

Κεντρικό μήνυμα του φυλλαδίου που διένειμαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ήταν "Τα Διόδια Αιγινίου δεν θα γίνουν, η Πιερία θα νικήσει"

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο τα Διόδια Αιγινίου "είναι τα διόδια που θα δημιουργήσουν εφιαλτική κατάσταση κυκλοφορίας στην Παλιά Εθνική Οδό και νέα απερίγραπτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς. Είναι τα διόδια που θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Πιερίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε".