Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αθάνατοι Ελληνάρες

Γεια σας.
Αυτό το πρόβλημα με το άναρχο παρκάρισμα οχημάτων στη κεντρικότερη οδό του Κολινδρού κι όχι μόνο και τις φορτοεκφορτώσεις των προμηθευτών της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ" αλλά και των δικών του φορτηγών έχει παραγίνει.
Δεν πάει άλλο.
Έχει αστυνομία ή δεν έχει,το ίδιο είναι...
Κάθεται για λίγο το περιπολικό, τα μαζεύουν οι οδηγοί τα αυτοκίνητα.
Μόλις φύγει, σε κλάσματα δευτερολέπτου γεμίζει πάλι ο δρόμος.
Την αρρωστημένη αυτή νοοτροπία, δε μπορώ να την καταλάβω!!!
Και συμβαίνουν όλα αυτά καμιά κατοσταριά μέτρα από το νέο μεγάλο Δημοτικό πάρκινγκ,που σημειωτέον είναι δωρεάν η στάθμευση,αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτο κι άδειο.
Μάλλον μόνο η είσοδος για το πάρκινγκ έχει λίγα αυτοκίνητα.
Έως εκεί όμως.
Το κυρίως μέρος του είναι πάντα σχεδόν άδειο.
Που να χρέωναν και το παρκάρισμα!!!
Το ίδιο συμβαίνει και στη Κεντρική πλατεία Κολινδρού.
Πρώτα γεμίζει γύρω γύρω η πλατεία με οχήματα!!! και στη συνέχεια μη βρίσκοντας κενό χώρο ο επόμενος υποψήφιος για παρκάρισμα οδηγός,αναγκαστικά!!! το παρκάρει στο άλλο το παλιότερο πάρκινγκ του Δήμου μας.
Μήπως πρέπει να λειτουργήσουμε σαν τον Ιωάννη Καποδίστρια που έδωσε εντολή να κάνουν τα στραβά μάτια οι φρουροί του, σε όσους πήγαιναν να κλέψουν τις πατάτες από το λιμάνι της Αίγινας (τον απαγορευμένο καρπό σύμφωνα με τους εχθρούς του), για να διαδοθεί κατά αυτό το τρόπο πιο εύκολα η καλλιέργεια πατάτας στην πατρίδα μας?
Αφού έως που τις είχε ελεύθερες δε πήγαινε ο Ελληνικός λαός να τις καλλιεργήσει και να τις καταναλώσει...
Να απαγορευτεί λοιπόν η είσοδος και το παρκάρισμα στα πάρκινγκ,μπας κι αρχίσουμε να πηγαίνουμε παράνομα,αφού δε πάμε με τη νόμιμη οδό...

Αυτό πάλι με τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα που εδώ και χρόνια, κάποιοι γνωστοί άγνωστοι, κλείνουν συνεχώς το δρόμο στην είσοδο της κεντρικής πλατείας με μια σιδερένια μπάρα για να μη περνάει κανένα όχημα,τι ιστορία αμαρτωλή είναι ?
Ο δρόμος κλείνει για να παίζουν τα μικρά παιδιά ελεύθερα,ώστε να αράζουν οι γονείς στα μπαράκια και να πίνουν ανενόχλητοι τα ποτά τους(πολύ σπουδαία αιτία!!!),γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δε θα τα πατήσει κάποιος διερχόμενος οδηγός,αλλά μη γνωρίζοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από εκεί που δε θα το περιμένουν...
Από το άγνωστο,που μανιωδώς πασχίζουν τα μικρά μας παιδιά να ανακαλύψουν,ως είθισται από τη φύση τους...παρά τα όσα μέτρα πρόληψης λαμβάνονται, παράνομα ή μη.
Από που ως που και με ποιο δικαίωμα κλείνετε το ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ?
Ποιο δικαστήριο σας έδωσε σχετική άδεια?
Να μου τη δώσετε να την αναρτήσω στο μπλοκ,να τη δουν κι άλλοι...
Ίσως τους ενδιαφέρει για το τόπο τους.
Αν υπάρχει άδεια,θα πάρω πίσω όσα έγραψα.
Αλλιώς τέλος το κλείσιμο του δρόμου.
Ωραία συλλογιστική όμως,για τα μπάζα,που βολεύει μόνο τα μαγαζιά σε εκείνη τη πλευρά της πλατείας.
Απαράδεκτοι κι ανεύθυνοι οι γονείς που βαριούνται να κυνηγούν και να προσέχουν τα παιδιά τους και τα αφήνουν τελείως ξέμπαρκα στο έλεος του θεού,ακόμα κι αν από κει δεν περνάνε αυτοκίνητα.
Φυσικά απαράδεκτα και τα μαγαζιά,που εκμεταλλεύονται το γεγονός και ίσως πιέζουν καταστάσεις για να συνεχίζεται η παρανομία.
Και τα δικά μου παιδιά μικρά είναι και μας βολεύει αφάνταστα αυτή η απαράδεκτη κίνηση με τη μπάρα,αλλά η συνείδησή μας δεν το αντέχει.
Γι' αυτό προτιμώ να μη κάθομαι εκεί και να γίνομαι συνένοχος στα κόλπα τους...
Η Αστυνομία δε τα βλέπει αυτά?
Αν τα βλέπει τι περιμένει και δε κάνει τίποτα,παρά μόνο μεταμεσονύχτιους ελέγχους σε εργαζόμενους ήσυχους αλλοδαπούς?