Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Νεότερες εξελίξεις για το Νίκο

Γεια σας.
Τα νέα για τη κατάσταση της υγείας του Νίκου να ξέρετε απλώς ότι είναι πολύ ευχάριστα.
Πάει πολύ καλά,αλλά έχει χρονοβόρα και δύσκολη συνέχεια.
Κάποια στιγμή θα σηκωθεί.
Άφαντος ακόμα όμως ο εγκληματίας.
Την Αστυνομία οφείλουμε να τη σεβαστούμε και να την εμπιστευτούμε,μιας κι έχει κι αυτή το δικό της θύμα στο περιστατικό,το συνάνθρωπό μας και διοικητή της Αστυνομίας Κατερίνης,κύριο Ματσούκα.
Βλέπουμε όμως μεγάλη αργοπορία στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Κι αυτό μας ανησυχεί περισσότερο από το αν έρθει ή δεν έρθει αύριο μεθαύριο, η έδρα στο χωριό μας.(Αν κι ο Νίκος με το κρεβάτι του πόνου επ' ώμου θα πήγαινε σε μια νέα διαδήλωση).
Πρώτη προτεραιότητα όμως για μας,με μια πιο ψύχραιμη ματιά,είναι η σύλληψη του οδηγού.
Η έδρα έπεται.
Στο αμάξι του οδηγού - AUDI μαύρο,μάλλον A6 ή A8 - προκλήθηκαν μικρές φθορές από αντικείμενα που πετάχτηκαν εκείνη τη στιγμή.
Είπα και πριν ότι σεβόμαστε το έργο της Αστυνομίας και σίγουρα έχει ειδικευμένους Αστυνομικούς για τέτοιες υποθέσεις.
Εμείς σαν απλοί κι ανυπόμονοι πολίτες είναι φυσιολογικό να ανησυχούμε όταν δε βλέπουμε καμιά εξέλιξη ως προς την θετική έκβαση της υπόθεσης.
Ιδίως όταν ακούμε για κωλυσιεργίες λόγω αργιών ή Σαββατοκύριακου μας ζώνουν τα φίδια.
Θα ήθελα να ενημερώσω την Αστυνομία ότι έχουμε στα χέρια μας οπτικό υλικό από βίντεο του εγκλήματος.
Θα περιμένουμε λίγο ακόμη και αν δούμε ότι δε γίνεται κάτι θετικό εκ μέρους της,θα αναγκαστούμε να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας και θα δημοσιεύσουμε όπως νομίζουμε κάποιες σκηνές από το έγκλημα και ότι άλλο με το φτωχό μας μυαλό,νομίζουμε ότι θα βοηθήσει.
Καλά είναι να μη φτάσουμε ως εκεί όμως,αφού κι εσείς έχετε το ίδιο βίντεο και συν τοις άλλοις εμπειρία.
Κάντε καλά τη δουλειά σας κι αποδείξτε μας ότι δε χρειάζεται να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας,με οποιεσδήποτε αρνητικές ή θετικές συνέπειες θα έχει αυτό.
Κάντε το για το διοικητή σας,τον συνάδελφό σας πρωτίστως και μετά για το δικό μας άνθρωπο.
Μερικές ακόμα λεπτομέρειες από τη φρικιαστική σκηνή της Παρασκευής.
Ο Νίκος έπεσε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου να το σταματήσει.
Το αμάξι φρενάρισε απότομα για να τον ρίξει κάτω,όπως και το κατάφερε.
Ο Νίκος έπεσε στη μέση του στενού δρόμου και προσπάθησε ο διοικητής να σταματήσει το αμάξι με το νεύμα των χεριών του, αλλά αφού είδε ότι δε σταματούσε πήγε με κίνδυνο της ζωής του στο Νίκο και τον τραβούσε να τον βγάλει από τη πορεία του αυτοκινήτου.
Πρόλαβε να τον τραβήξει τόσο όσο να μη τον πατήσει στο κεφάλι και όσο τον έπαιρνε το στενό περιθώριο του περάσματος των διοδίων κι όλα αυτά στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.
Τελικά και ο διοικητής τραυματίστηκε όπως ξαναέγραψα από το αμάξι στα δάχτυλα των χεριών του,αφού δε πρόλαβε να τα τραβήξει εγκαίρως,προσπαθώντας να σώσει το Νίκο.
Το αμάξι ξεκίνησε απότομα και σπινιάρισαν οι τροχοί του και πάνω στο Νίκο.

Υπάρχουν μαρτυρίες - με επιφύλαξη - για δύο διαφορετικούς αριθμούς πινακίδων και κάτι ακόμα που δεν πρέπει να το γράψω,διότι ίσως βοηθήσει τον οδηγό που κυνηγάμε,αν τυχόν διαβάσει την ανάρτηση.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι το ασθενοφόρο σύμφωνα με την ώρα του βίντεο έκανε 20 λεπτά να έρθει από τη βάση του (Κατερίνη) κι όχι μισή ώρα και πλέον όπως ακούστηκε στη πιάτσα.
Σχετικά γρήγορα ήρθαν.
Το κακό της υπόθεσης πέρα από το τραυματισμό του παιδιού,είναι ότι άφησε τραυματικές εμπειρίες σε όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες.
Ήταν και κάποια παιδιά ανάμεσά τους.
Τα οποία όπως καταλαβαίνετε όλοι,θα κουβαλάνε μια ζωή μέσα τους τη φρικιαστική σκηνή και το πρόσωπο του εγκληματία.
Διπλό και τριπλό το κακό.
Αν μαθαίνω κάτι νεότερο θα σας ενημερώνω,αφού βλέπω ότι αρκετοί από εσάς, παίρνετε τις αναρτήσεις και τις αναπαράγετε στο facebook και καλά κάνετε.
Εκεί υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών και ίσως βγει κάτι θετικό...