Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Θα τη βρούμε τη λύση

Γεια σας.
Τελευταίες κουβέντες από τον προεδρεύων της βουλής στην έκτη τελικά συνεδρίαση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόρης Νιώτης): Το ακροτελεύτιο άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
Συνεπώς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων.
Η ψήφισή του στο σύνολο αναβάλλεται για άλλη συνεδρίαση.


Ο κύριος Κουκοδήμος δε μίλησε τελικά.
Τουλάχιστον δε βρήκα κάτι.
Αν κάποιος άκουσε ή διάβασε να λέει οτιδήποτε στη βουλή,ας μου το στείλει στα σχόλια και θα το αναρτήσω χώρια.
Θα του ζητήσω και δημόσια συγγνώμη.
Όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν μιλούσε,αλλά έτσι για τη τιμή των όπλων.
Εκτός αν ο πρόεδρός του ο κύριος Σαμαράς,δεν τον άφησε να ανέβει στο βήμα της βουλής και επέλεξε άλλους συναδέλφους του.
Υπόθεση κάνω...

Τώρα τι κάνουμε?
Μα νομίζω τα αυτονόητα.
Δε κάνουμε πίσω.
Δε τέλειωσε ακόμα η ιστορία και δε μπορεί κανείς να μας πει να κάνουμε πίσω.
Όσο δύσκολο είναι να πετύχουμε,άλλο τόσο δύσκολο είναι να αποτύχουμε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας - στο οποίο παραβρέθηκα σαν ακροατής - πρέπει να δώσει μια λύση με νομικούς, για το αν πρέπει να παραιτηθεί τελικά όπως είχε γραφτεί στο προηγούμενο ψήφισμα ή όχι.
Σας το θυμίζω:

Ψήφισμα της έκτακτης Λαϊκή Συνέλευσης Κολινδρού και Απόφαση του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Κολινδορύ της 15 Μαΐου 2010

Το Πρόγραμμα Καλλικράτης δημιούργησε τις δυνητικές προϋποθέσεις για την οικοδόμηση νέων αυτοδιοικητικών μονάδων. Απ' αρχής θέσαμε το ζήτημα του μειονεκτήματος της ημιορεινής ζώνης του Κολινδρού έναντι της ανώτερης πεδινής παραλιακής ζώνης. Το Υπουργείο Εσωτερικών αφουγκραζόμενο το αναπτυξιακό έλλειμμα που θα δημιουργούνταν και έχοντας εις γνώση την επιτυχημένη διοικητική κληρονομιά του Δήμου μας, πρότεινε τη σύσταση του νέου Δήμου Πύδνας με έδρα τον Κολινδρό προκρίνοντας την προσέγγιση της ισόρροπης ανάπτυξης.

Στη συνέχεια οι αντιδράσεις ήρθαν να αναιρέσουν την επιτυχημένη αναπτυξιακή στόχευση. Οι πολεμικές ιαχές, τα εκβιαστικά διλήμματα, η αήθης καλλιέργεια αντιπαλότητας , η κακοήθης ταπεινωτική υποβάθμιση του Κολινδρού, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και η σκόπιμη διαστρέβλωση των δεδομένων, ανέτρεψαν τον υγιή προγραμματισμό. Το παρασκήνιο για άλλη μια φορά θριάμβευσε! Οι κομματικές αλχημείες ναρκοθέτησαν τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής μας. Η μικρονοϊκή αλλαγή της έδρας από τον Κολινδρό στο Αιγίνιο έρχεται να καταδικάσει μια περιοχή σε συνεχή μαρασμό, δημιουργώντας την τάση για ένα υδροκεφαλικό αστικό, συγκεντρωτικό κέντρο μακριά από το αποκεντρωμένο πρότυπο που επιβάλει η σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική.
Ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για την συγκριτικά ανώτερη παραλιακή ζώνη και για τις υπηρεσίες που διαθέτουν όλοι οι υπόλοιποι υπό συνένωση δήμοι .....αντιθέτως υπενθυμίζουμε πως τα πλεονεκτήματα συνοδευμένα από τη συμβολική αξία της έδρας στον ημιορεινό Κολινδρό και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ημιορεινής αυτής ζώνης θα προσδώσουν μοναδικό πολλαπλασιαστικό όφελος για την ευρύτερη περιοχή. Για ακόμα μια φορά θα τονίσουμε ότι η απώλεια της έδρας από το δήμο Κολινδρού θα προκαλέσει απερήμωση και αστυφιλία σε σχέση με την ανώτερη συγκριτικά παραλιακή ζώνη. Ποιοι και γιατί κωφεύουν στους προβληματισμούς αυτούς, ακούν όμως τις θλιβερές υποδείξεις του κομματικού παρασκηνίου ? Τι μεσολάβησε την τελευταία στιγμή και άλλαξε η έδρα από τον Κολινδρό ?

Ο Κολινδρινός πληθυσμός νοιώθει προσβεβλημένος από τη μανία με την οποία χτυπήθηκε και τον τρόπο με τον οποίο εμπαίχτηκε . Το πολιτικό παιχνίδι με την απώλεια της έδρας προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπειά του. Δεν μπορεί να ανεχθεί τον τρόπο που πολιτικοί νάνοι εκμεταλλεύτηκαν τις ανησυχίες για το αύριό του.

Θλίβεται για την κατρακύλα που ακολουθεί ο πολιτικός κόσμος .

Η επένδυση σε κακοήθεια και αντιπαλότητα θα πλήξει για ακόμη μια φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Οι ευθύνες σας είναι τεράστιες γιατί με τις ενέργειες σας διχάσατε τον υπό σύσταση νέο Δήμο και τον κάνατε μη λειτουργικό με την υποβόσκουσα αντιπαλότητα..

Η δημοτική ενότητα του Κολινδρού δεν μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει σε μια ευρύτερη αυτοδιοικητική μονάδα που σύσσωμη την αισθάνεται ως πολιτικά κατώτερη. Σε μια μονάδα που με τις δικές σας παρεμβάσεις επένδυσε σε παρασκήνιο και απειλές. Σε παρεμβάσεις που προκάλεσαν ύποπτες θεσμικές μεταλλάξεις!! Για τον λόγο αυτό απαιτούμε υγιή αποκατάσταση της τραυματισμένης μας αξιοπρεπείας .

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να επαναφέρει την πρότερη πρόταση με έδρα στον Κολινδρό στηριγμένη στην ισόρροπη και υγιή ανάπτυξη. Σε αντίθεση περίπτωση να συστήσετε τον αυτόνομο ορεινό Δήμο Κολινδρού, για να δείξουμε για ακόμη μια φορά πως και μόνοι μας μπορούμε. Άλλωστε μπορούσαμε και αρχικά να διεκδικήσουμε αυτόνομο ορεινό Δήμο δεν το πράξαμε όμως για να μην δημιουργήσουμε πρόσκομμα στις εξελίξεις. Τελικά οι ίδιες αυτές εξελίξεις μας γέλασαν. Οι παιδαριώδεις παλινωδίες των πολιτικών σας υποδείξεων προκάλεσαν αυτές τις εξελίξεις . Απαιτούμε την εξορία των πολιτικών παραγοντίσκων από την Πιερική πολιτική σκηνή και την ελληνική πολιτική κονίστρα. Από σήμερα ξεκινούμε μάχη για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Αρνούμαστε να δεχτούμε την παραχώρηση του όρου ιστορικός Δήμος προς εξευμένιση της αδικημένης αξιοπρέπειας. Φτάνει πια η γελιοποίηση του τοπικού μας πληθυσμού. Αν δεν επανέλθει η έδρα, ο αυτόνομος δήμος είναι μονόδρομος . Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρείτε απέναντι και

Α. Το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κολινδρού υποβάλει την παραίτηση του.

Β. Κανένας δημότης του Δήμου Κολινδρού δεν πρόκειται να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές που πρόκειται να λάβουν χώρα.

Γ. Κανένας δημότης δεν πρόκειται να ψηφίσει σε οποιαδήποτε μελλοντική δημοτική και βουλευτική αναμέτρηση.

Δ. Το Δημαρχείο θα παραμείνει από σήμερα κλειστό.

Ε. Επιφυλασσόμεθα για δυναμικότερες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν εισακουστούμε.

Η ενορχηστρωμένη αυτή πρόκληση είναι ευτελής και άκρως επικίνδυνη. Δώστε άμεσα

λύση!!!!!


Μπορεί να είπαν εν θερμώ ομόφωνα πως θα παραιτηθούν και να συμφωνούμε όλοι μαζί τους,αλλά πρέπει να δούμε και το αύριο με τις συνέπειές του.
Μπορεί να έχουμε απρόβλεπτες συνέπειες.
Αυτά μπορούν να μας τα αναλύσουν κορυφαίοι επαγγελματίες νομικοί.
Να μη καταδικάσουμε το μέλλον του τόπου μας,αν υπάρχει άλλη λύση.
Έχω νονό στο μεγάλο μου γιο,το Θωμά,πολύ καλό μου φίλο και κουμπάρο πλέον,παρ' Αρείω Πάγω δικηγόρο και κάναμε μια τηλεφωνική κουβέντα - με διακοπές σήματος - χθες το απόγευμα για όλα αυτά που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες.
Αυτό που μου ξεκαθάρισε εξ' αρχής,είναι ότι το κράτος έχει δικαίωμα να οριοθετεί όπως νομίζει και να επιλέγει αυτό τις έδρες του κάθε Δήμου.
Σύμφωνοι.
Από εκεί και πέρα είναι πολύ δύσκολο με ένδικο μέσο,να δικαιωθεί κάποιος.
Στη πορεία ίσως βγουν κι αλλάξουν πολλά,αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες.
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι εμείς σταματούμε να διεκδικούμε.
Μόνο με τη πίεση θα καταφέρουμε - αν καταφέρουμε τελικά - να πετύχουμε ανατροπή του σκηνικού.
Θα δούμε.
Νομίζω πως πρέπει να αναφέρω το εξής χαρακτηριστικό από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο,που εκείνη την ώρα ήταν ακόμη άτυπο,αλλά δείχνει την αποφασιστικότητα του κυρίου Ραγκούση να πετύχει το σκοπό του με οποιοδήποτε κόστος.
Τώρα προχθές,που ήταν στην Αθήνα ο δήμαρχός μας,πέτυχε τον υπουργό κάποια στιγμή σε κάποιο διάδρομο,να περπατάει πολύ βιαστικά.
Τον πλησίασε,του συστήθηκε και του ανέφερε για το πρόβλημά μας.
Ο υπουργός του απάντησε ότι γνωρίζει τι συμβαίνει,γνωρίζει για το περιστατικό με το Νίκο και ότι χάρηκε για τη γνωριμία(δικό μου αυτό).
Έφυγε γρήγορα κι άγνωστες οι βουλές του, στο δήμαρχό μας,από εκεί και πέρα.
Στην ουσία έφυγε για να απεμπλακεί από δυσάρεστες καταστάσεις και συζητήσεις.
Είχε κι άλλα πολλά παρόμοια περιστατικά στο μυαλό του,είχε και τον κύριο Πετσάλνικο....για την Καστοριά.
Ένα από αυτά να αλλάξει,θα αλλάξουν όλα μετά.
Είναι να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου...
Αλλά και πάλι όλα αυτά δε μας επηρεάζουν.
Λίγο πολύ τα περιμέναμε.
Προς το παρόν κοιτάμε προς Βελβεντό Κοζάνης για να παραδειγματιζόμαστε...

οι κάτοικοι του δήμου Βελβεντού αποφάσισαν ότι με τις πορείες διαμαρτυρίες δεν βγαίνει τίποτα, κι έτσι ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Στο ακραίο αυτό μέσο διαμαρτυρίας προχώρησαν από τη 1 μετά το μεσημέρι, 150 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, αν η Πολιτεία δεν ικανοποιήσει το αίτημά μας για “αυτόνομο” και “ανεξάρτητο” Δήμο. Η απεργία πείνας θα είναι διαρκείας», ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Θωμάς Μπελιάς.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι, αργότερα σήμερα, θα «πολιορκήσουν» ξανά το αντλιοστάσιο της ΔΕΗ στη λίμνη Πολυφύτου, το οποίο τροφοδοτεί με νερό όλα τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Αμυνταίου.