Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Εμπρός!!! Πίσωωω... ξανά στη συναυλία του Δεκαπενταύγουστου

Γεια σας.
Ελπίζω να είχατε ένα καλό Σαββατοκύριακο.
Ο καιρός ήταν και πάλι αρκετά ζεστός,αλλά σήμερα είναι μια άλλη μέρα.
Από αύριο πάλι ανεβαίνει ο υδράργυρος.
Μετά τη βόμβα που έριξε ο κύριος Νίκος Τουλούπας από το Δήμο Πύδνας,
επανήλθε η ηρεμία στα Καλλικρατικά.
Δε κινείται φύλλο φανερά.
Τώρα υπογείως δε ξέρω τι συμβαίνει,αλλά ότι και να συμβαίνει δε πιστεύω ότι θα είναι άξιο αναφοράς.
Πιο πολύ διερευνητικές θα είναι οι επαφές, παρά ουσιαστικές...

Ήθελα κάποια στιγμή να αναφερθώ στη έξυπνη θεατρική σατυρική παράσταση των Κολινδρινών καλλιτεχνών και να πω τη γνώμη μου για αυτά που είδα και κατάλαβα,ως ένας απλός καθημερινός άνθρωπος του Κολινδρού μας.
Μου άρεσε πολύ το θέμα,η στιχομυθία και οι διάλογοι του έργου,οι ηθοποιοί που έχουν αποδείξει και στο παρελθόν τις υποκριτικές τους ικανότητες και δε βγαίνουν πρώτη φορά σε θεατρικό κοινό,η μουσική επίσης ήταν πολύ καλή με τον Βαγγέλη και τη παρέα του, η έκπληξη με τον κύριο Σπύρο Παπουτσή(Κολινδρινός καλλιτέχνης και κάτοικος Αυστραλίας) και γενικά όλη η οργάνωση από όλους τους υπεύθυνους.
Αυτό που μου προξένησε δυσάρεστη εντύπωση και με στεναχώρησε,γι' αυτό και θέλω να το βγάλω από μέσα μου,είναι το γεγονός ότι δόθηκε με άσχημο τρόπο έμφαση στον κύριο Χατζηνάσιο(που σαφώς και είναι καταπληκτικός μουσικοσυνθέτης),με την έξυπνη πάσα που πήραν οι μουσικοί από τους ηθοποιούς,εις βάρος όμως της ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης".
Σαν να έβγαινε ένα άχτι ρε παιδί μου.
Έτσι φάνηκε κι έκανε άσχημη εντύπωση.
Ήταν λάθος.
Υπάρχει ένα σχετικό υπόβαθρο γι' αυτό,που αφορά τη διχογνωμία αρκετών προσώπων όσον αφορά την επιλογή Χατζηνάσιου ή Θεοδωράκη για τον πολιτιστικό Αύγουστο Κολινδρού,αλλά δεν θα έπρεπε να γίνει καν θέμα.
Και οι δύο είναι τεράστια μεγέθη και ιερά τέρατα της Ελληνικής μουσικής.
Πιστεύω ότι και ο κύριος Χατζηνάσιος - δίχως να τον γνωρίζω καθόλου - δε θα συμφωνούσε με ότι και πως ειπώθηκε.
Απόψεις ανθρώπων είναι αυτές και δε μπορεί να είναι αλάνθαστες,αλλά με πειράζει το γεγονός ότι στην ουσία πήγε να υποβαθμιστεί ένα πολύ μεγάλο γεγονός που έλαβε χώρα στο - μικρό σε όγκο,αλλά μεγάλο σε αξία - Κολινδρό μας.
Μου φάνηκε ότι πήγαμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι.
Μια και μείναμε πολλοί?
Ακόμα αυτά να έχουμε!!!

Υ.Γ.
Ελπίζω να βρω άκρη με τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο και να ανεβάσω στο μπλοκ αποσπάσματα του έργου,όπως και του έργου των νεαρότερων Κολινδρινών καλλιτεχνών το "ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ".
Να είστε stand bye