Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Υπάρχει θεός που βλέπει από ψηλά και καλωδιακά

Επειδή η τεχνολογία μου δίνει απεριόριστες δυνατότητες που κρατάω τις πιο πολλές κρυφές μόνο για μένα, για να ξέρω τα τι και τα πως περί του μπλοκ σε σχέση πάντα με εσάς ανά πάσα στιγμή,
έχω να σας πω ότι ξέρω τι κάνει και τι διαβάζει ο καθένας σας όταν έρχεται για επίσκεψη στο μπλοκ μου.
Όσοι ασχολείστε ενδελεχώς με το ίντερνετ καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοώ.
Εσύ ο ένας ή η μία από τους(τις) δύο που πριν από λίγη ώρα αντέγραψες με ένα μαρκάρισμα και τις 365 λέξεις της ανάρτησης "Υπάρχει θεός" δίχως να ρωτήσεις,πρόσεχε πως και που θα τις χρησιμοποιήσεις.
Να ξέρεις ότι υπάρχει θεός που βλέπει από ψηλά και καλωδιακά...
Καταλαβαίνεις τι λέω...
Ο άλλος ρώτησε και το αντέγραψε και δεν ενήργησε αυθαίρετα.
Για να μη νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο και δε βλέπουμε τι γίνεται,επειδή δεν μιλάμε.
Επίσης κι εσύ φίλε ή φίλη ο χθεσινοβραδινός κακώς έκανες ότι έκανες,διότι δεν ήταν τίμιο πάνω απ' όλα και το καταλαβαίνεις πολύ καλά.
Δε θέλω να το επαναλάβεις σε ανάλογη μελλοντική περίπτωση.
Καταλαβαινόμαστε νομίζω...
Μεγάλα παιδιά είμαστε.

1ο Πρόγραμμα Ράγκμπι με Αμαξίδιο στον Κολινδρό

Γεια σας.
Άλλο ένα θέμα σχετικά με το Κολινδρό,έχει η ιστοσελίδα της άλλης όψης.
Ετοιμάζουν τα παιδιά στο χωριό μας πρόγραμμα ράγκμπι με αμαξίδιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου http://alli-opsi.gr/

Το πρώτο πρόγραμμα Ράγκμπι με αμαξίδιο στην Ελλάδα είναι πλέον στη τελική φάση προετοιμασίας. Από 16 ως και 20 Σεπτέμβρη 2010, 15 επίδοξοι παίχτες από την Ελλάδα, 5 παίχτες σε ομάδες της Σουηδίας και Γερμανίας, προπονητές, classifiers και υποστηρικτικό προσωπικό από την Άλλη Όψη θα συναντηθούν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού για να γνωρίσουν και να παίξουν το άγνωστο μέχρι στιγμής στην Ελλάδα Παραολυμπιακό Άθλημα Ράγκμπι με Αμαξίδιο.
Στην ιστοσελίδα της Άλλης Όψης μπορείτε να βρείτε πρακτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και μια πρόγευση για το τί είναι το συγκεκριμένο άθλημα. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους με κινητικό έλλειμμα στα τέσσερα άκρα, για παράδειγμα λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό, Εγκεφαλικής Παράλυσης, Πολυνευροπάθειας, Πολιομυελίτιδας, Ακρωτηριασμού κτλ.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα γίνει επιλογή των συμμετεχόντων βάσει της άμεσης καταλληλότητάς τους να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα. Πρακτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας ή τηλεφωνικά επικοινωνώντας με τον Ανέστη Διβάνογλου 6948379293 begin_of_the_skype_highlighting 6948379293 end_of_the_skype_highlighting.
Το πρόγραμμα, πέρα από μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα, έχει ως απώτερο στόχο την εισαγωγή και εδραίωση του αθλήματος στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο έχει αποτελέσει όνειρο πολλών ανθρώπων με τετραπληγία – τώρα είναι η ώρα το όνειρο να γίνει πράξη!


Μπράβο παιδιά,μας κάνετε μεγάλη τιμή που προβάλετε το τόπο μας στα πέρατα της γης.
Εν τω μεταξύ θυμάστε εκείνη τη μέρα που οι Κολινδρινοί είχαμε την πρωτόγνωρη εμπειρία της αίσθησης και του χειρισμού του αναπηρικού καθίσματος?
Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει η άλλη όψη για το γεγονός αυτό.

Το 4ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες. Ήταν η πρώτη φορά μετά από τέσσερα προγράμματα που από την οργάνωση και διεξαγωγή έλειπαν κατόπιν απόφασης της οργανωτικής ομάδας της Άλλης Όψης οι εκπαιδευτές από τη Σουηδική οργάνωση Rekryteringsgruppen. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 21 συμμετέχοντες με βλάβη στο Νωτιαίο Μυελό, 10 εκπαιδευτές με αντίστοιχες αναπηρίες, 16 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό και 2 υπεύθυνοι του προγράμματος.
Το 4ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη ξεκίνησε με το τριήμερο εντατικό σεμινάριο εκπαιδευτών και υποστηρικτικού προσωπικού. Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου, η Άλλη Όψη πραγματοποίησε παρέμβαση στη κεντρική πλατεία του Δήμου Κολινδρού με την ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών του χωριού. Η παρέμβαση περιελάμβανε σεμινάριο Ά Βοηθειών που δόθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ν. Κιλκής, καθώς και δραστηριότητες με αναπηρικά καθίσματα. Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες του Κολινδρού κάθισαν σε αναπηρικά καθίσματα και έζησαν την εμπειρία του χειρισμού του αναπηρικού καθίσματος στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού, με όλους τους περιορισμούς που εμπεριέχει, όπως απότομες ράμπες, ανώμαλο έδαφος, πεζοδρόμια και ανηφόρες. Πρωταγωνιστές της δράσης αναδείχθηκαν τα μικρά παιδιά και ο παπάς του χωριού, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για την εμπειρία.


Ελπίζω τα παιδιά της άλλης όψης να ευχαριστήθηκαν το τόπο μας,να χάρηκαν τη νέα προσβάσιμη ράμπα για καροτσάκια του ανοιχτού θεάτρου Κολινδρού και να απόλαυσαν τη συναυλία με την Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".
Τι λες Ανέστη?