Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μπλοκ και μπλόκα

Γεια σας.
Μπλοκ και μπλόκα παντού,βλέπω τις τελευταίες μέρες.
Το μπλοκ είναι το μέσω έκφρασης συνήθως των απωθημένων,των γνώσεων και των προβληματισμών μας και
τα μπλόκα είναι συνήθως η ανάγκη να ακουστεί σε όλο το κόσμο το οικονομικό κραχ των περισσότερων αγροτών κι όχι της γεωργίας.
Δεν είναι παράλληλοι όροι,αν και όμοιοι στην όψη.
Η γνώμη μου για το αν πρέπει να γίνονται μπλόκα στους Ελληνικούς δρόμους,είναι αρνητική.
Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να αποκλειόταν στα χερσαία σύνορα και στα λιμάνια της χώρας μας,φορτηγά νταλίκες ή κοντέινερ φορτωμένες με εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα προς εγχώρια κατανάλωση.
Όλοι οι υπόλοιποι να περνάνε με μικρή για εκείνους ταλαιπωρία.
Με αυτό το τρόπο διαμαρτύρεσαι για το πρόβλημά σου,δεν ενοχλείς τους υπόλοιπους επαγγελματίες συμπατριώτες σου,κερδίζεις τον σεβασμό όλων και την εκτίμηση για τον αγώνα σου,δεν αφήνεις να εισαχθούν ξένα προϊόντα και να ρίχνουν τη τιμή των Ελληνικών,αλλά το κυριότερο δε θα υπάρχουν ξένα για να βαφτιστούν Ελληνικά.
Επίσης δε θα χρειάζεται μεγάλος όγκος τρακτέρ και έμψυχου υλικού να τα υποστηρίζει και θα μπορούσαν να κρατήσουν μακροχρόνια με πολλές βάρδιες των λίγων ατόμων,ώστε να μην είναι μονότονα και κουραστικά.
Θα μου πει κάποιος είναι νόμιμο να κλείνεις τα σύνορα?
Μήπως είναι νόμιμο να παρεμποδίζεις την κυκλοφορία,ιδίως τώρα που δεν υπάρχουν τα Τέμπη και οι επιλογές μετάβασης από και προς βόρεια και νότια Ελλάδα αχρηστεύονται?
Δύσκολο πάντως γενικά είναι να βρει κάποιος το δίκιο του και τη λύση στο πρόβλημά του.
Σάπιο και σαθρό το πολιτικό μας σύστημα,δεν έδωσε ποτέ του βιώσιμες λύσεις,παρά κάθε λίγο βούλωνε στόματα διάφορων κοινωνικών κι εργατικών τάξεων,μοιράζοντας μόνο χρήματα αντί ουσιαστικών λύσεων.
Το χρήμα από μόνο του έχει την ιδιότητα ως το μεγαλύτερο καταπραϋντικό,να γαληνεύει μάζες ή όχλους και στομάχια και να αποτρέπει νέες μαζικές συγκεντρώσεις ή πορείες με ασαφή κίνητρα και μη προκαθορισμένους στόχους.
Το λέει κι ένα τραγούδι:
"Για τα λεφτά τα κάνεις όλα"
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Για το μέλλον κανείς δε νοιάζεται.
Μόνο για τις πρόσκαιρες απολαύσεις.
Με τα πρώτα ευρώ που θα πέσουν,όλες οι αντιστάσεις θα διαλυθούν,έως ότου τελειώσουν πάλι τα χρήματα και σε κανένα χρόνο θα κλιμακώνονται τα μπλόκα και οι πορείες ανά την Ελλάδα.