Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ιός του Δυτικού Νείλου

Γεια σας.
-Ρε φίλε πώς το έκανες αυτό που έκανες?
Καλοοοοό....
Το έπιασες το νόημα.

Χθες μου είπαν ένα ωραίο.
Σαν Κολινδρινοί δεν κινδυνεύουμε από εγκεφαλίτιδα,ξέρετε την λοίμωξη που οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου(Βασίλη γνωρίζεις κάτι επί του θέματος?),αφού δεν υπάρχει εγκέφαλος στα κεφάλια μας για να προσβληθεί!!!!
Μας τα πήρε όλα το καλοκαίρι!!! και ο Καλλικράτης...

Πλάκα πλάκα είναι σοβαρό το θέμα κι έφτασε ως τη γειτονιά μας,αφού η Ημαθία έχει μέχρι στιγμής τα 11 από τα 20 περιστατικά.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο εδώ http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=42723 έχουμε τα εξής:

12.8.2010
Ανησυχία στην Ημαθία από την αύξηση κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας


Ρεπορτάζ: Α. Σπηλιώτη

Μεγαλώνει η ανησυχία για τον «ιό του δυτικού Νείλου», που μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιών, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα, ενώ μόνο στο νοσοκομείο της Βέροιας νοσηλεύονται 11 ασθενείς με εγκεφαλίτιδα, με πιο πρόσφατο κρούσμα μία 19χρονη. Από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκε, ότι δύο από τους ασθενείς πάσχουν από τον «ιό του δυτικού Νείλου». Κρούσματα εγκεφαλίτιδας εκδηλώθηκαν σε κατοίκους στην Βέροια, Αλεξάνδρεια, Σταυρό , Ειρηνούπολη , Άγιο Γεώργιο, Άραχο και Μακροχώρι.

Όπως λένε οι κάτοικοι στο Σταυρό, υποφέρουν από τα κουνούπια, που μαζεύονται στα στάσιμα νερά και προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν με εντομοαπωθητικά. Η ίδια ανησυχία επικρατεί και στο Μακροχώρι, καθώς ένα ακόμη άτομο από το χωριό εισήχθη με εγκεφαλίτιδα στο νοσοκομείο Βέροια. Από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκεφαλίτιδας στο Νομό Ημαθίας, οι κάτοικοι στα χωριά μετατρέπουν τα σπίτια τους για να προστατευτούν σε φρούρια, βάζοντας σίτες σε πόρτες και παράθυρα. Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστούν στους κατοίκους των περιοχών που έχουν κρούσματα εγκεφαλίτιδας και ταυτοποιήθηκε ο «ιός του Δυτικού Νείλου», να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά, να φοράνε μακριά ρούχα και να μην έχουν κοντά τους στάσιμα νερά.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης