Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πολιτική παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για την κρίση

Γεια σας.
Και μέσα σε όλα αυτά τα δεινά που προκάλεσε ο Καλλικράτης,ξεχάσαμε την οικονομική μας δυσπραγία.
Η κρίση μας χτύπησε τη πόρτα,δεν της απάντησε κανένας και μπήκε μέσα στο σπίτι μας.
Να δούμε πως θα γίνει να τη ξεπεράσουμε.
Ο παγκοσμίως διάσημος πολιτικός και μουσικοσυνθέτης,συμπατριώτης μας Μίκης Θεοδωράκης,
με νέα παρέμβασή του σε κάποια εκδήλωση έκανε μια πρόταση,η οποία και θα συζητηθεί.
Μπορώ να πω ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας.
Ιδού το άρθρο της http://www.zougla.gr/ :

Με πολιτική του παρέμβαση σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε να αποχωρήσει η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ προειδοποιώντας ότι "εάν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός " προσθέτοντας ότι αυτή είναι η επιθυμία "των άσπονδων φίλων μας που μας περιφρονούν, μας χλευάζουν και μας ντροπιάζουν καθημερινά".

Στην παρέμβασή του ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ άλλων πρότεινε:

α. Την οριστική και τελειωτική απαλλαγή της χώρας από το δημόσιο χρέος

β. Την εξόφληση του δημόσιου χρέους με εκποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας, με εξαίρεση των, στρατηγικής σημασίας, ΔΕΚΟ, με εκποίηση μέρους της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, υποχρέωση με ειδικούς φόρους στους έχοντες και κατέχοντες να συνεισφέρουν στην κοινή εθνική προσπάθεια, με τη δημιουργία δημόσιου εθνικού τραπεζικού πυλώνα και τη διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Ακόμα πρότεινε μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης και από το ΝΑΤΟ να στραφεί για στήριξη σε άλλες φιλικές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες και ειδικά για την εθνική άμυνα να προμηθευτεί υπερσύγχρονο στρατιωτικό αμυντικό υλικό από τη Ρωσία και την Κίνα.

Επισήμανε ότι με κεντρικό σύνθημα " για τη σωτηρία της πατρίδας" όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να μπουν επικεφαλής σ' αυτή την αναγεννητική και σωτήρια κινητοποίηση προτείνοντας να γίνει δημοψήφισμα. Σε περίπτωση δε θετικής ψήφου από τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να αναθέσει την εξουσία σε ομάδα ακέραιων και ικανών πολιτών και παράλληλα να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

Κάνοντας συχνές αναφορές στην ΕΑΜΙΚΗ αριστερά ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πεπεισμένος ότι με τις προτάσεις που καταθέτει "η Ελλάδα θα γίνει χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική".

Νωρίτερα ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για το νέο, όπως το χαρακτήρισε, έγκλημα των Ισραηλινών σε βάρος μιας ειρηνευτικής δύναμης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Άμυνας ότι υποκριτικά αποδοκίμασαν την Ισραηλινή επίθεση και ματαίωσαν τα κοινά γυμνάσια με το Ισραήλ προσθέτοντας ότι " η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα χέρι - χέρι με το Ισραήλ θα καλύψει τελικά αυτή την εγκληματική πράξη που ντροπιάζει κάθε ελεύθερο λαό και χώρα".

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαιρέτισε τόσο την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, όσο και το γεγονός ότι επέλεξε την συγκεκριμένη εκδήλωση του Συνασπισμού για να κάνει την πολιτική του παρέμβαση.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ανεξαρτήτως του αν συμφωνήσει κανείς ή όχι με αυτή την παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης και το έργο του ορίζει τις πολιτιστικές συντεταγμένες αυτής της χώρας και τον κάλεσε να συμμετάσχει, ως το τιμώμενο πρόσωπο, σε πολιτιστικό συνέδριο που πρότεινε να οργανώσει ο Συνασπισμός μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού του συνεδρίου που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.


Η επόμενη δημόσια αναφορά του κυρίου Μίκη Θεοδωράκη,θα ήθελα να είναι για τον Κολινδρό μας.
Πιστεύω ότι θα είναι...
Για το συχωρεμένο κύριο Κώστα Λιόλιο...