Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ο Όλυμπος κι ο Κίσαβος

Γεια σας.
Επιστροφή και πάλι στα πάτρια εδάφη μας,από προχθές το βράδυ.
Πολύ κούραση όμως μεταφέραμε στο Κολινδρό.
Πολλές βόλτες,στην Αθήνα,αλλά και ταλαιπωρία με το δρόμο από τα Τέμπη και πάνω προς Θεσσαλονίκη,με τον αποκλεισμό τους.
Ωραία τα μέρη που περάσαμε από την εκτροπή της συνήθης πορείας από και προς Αθήνα - Θεσσαλονίκης μέσω Τεμπών,αλλά είναι για κοντινές εκδρομές.
Αν ταξιδεύεις για πολλά χιλιόμετρα,είναι κουραστικός ο κύκλος που κάνεις γύρω από τον Δυτικό Όλυμπο ή από την Ανατολική Όσσα ή αλλιώς Κίσαβος.
Πέρασα και από τις δύο διαδρομές για να τις δοκιμάσω και να τις γνωρίζω,για μελλοντικές εξορμήσεις προς κι από Αθήνα.
Θα σας συνιστούσα να επιλέγετε τη παραλιακή κι Ανατολική πλευρά της Όσσας προς τη κάθοδο ή όταν περνάτε νύχτα από εκείνο το σημείο,και για την άνοδο να επιλέγετε το δρόμο μέσω Ελασσόνας(με επιφύλαξη).
Σε κακοκαιρία καλά είναι να αποφεύγεται η Ελασσόνα,διότι υπάρχει ένα πολύ δύσκολο κομμάτι δρόμου από Φωτεινά Πιερίας έως Ελασσόνα και είναι αρκετά μακρύ.
Έχει όμως φοβερή θέα του Ολύμπου από τη Δυτική πλευρά.
Σημείο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο πολύ κόσμο,αφού περνάμε συνεχώς από τα Τέμπη.
Έχω την εντύπωση όμως ότι δε θα ανοίξει αυτός ο δρόμος γρήγορα.
Σίγουρα η περιοχή θα υποστεί οικονομικές ζημίες,αλλά και η Νότια Πιερία θα επηρεαστεί.
Θυμάμαι τώρα το μεγάλο μου γιο,που πάντα έλεγε πως το σημείο των Τεμπών είναι επικίνδυνο για να πέσει βράχος στο αμάξι μας.
Δικαιώθηκε με τη πτώση όγκου βράχου πολλών τόννων κι ευτυχώς που διαψεύστηκε με το αμάξι και τις ζωές μας,αν και υπήρχε η ανθρώπινη απώλεια του Ιταλού μηχανικού που πήγαινε για αυτοψία του χώρου,τις πρώτες μέρες κατάπτωσης βράχων.
Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια λένε.
Όπως σας έγραψα από το ξενοδοχείο που επέλεξα να νοικιάσω για να διανυκτερεύσω στην Αθήνα,μου χρέωσαν το adsl 5€ τα 90'.
Υπερβολικό το ποσό σε σχέση με ότι πληρώνουμε σπίτια μας το πάροχο ίντερνετ με 16-25€
το μήνα.
Τόσο θα πληρώνει και ο ξενοδόχος,άντε ας πληρώνει με πολύ υψηλή ταχύτητα (δεν είχε όμως) 30-35€ μηνιαίως,το πολύ.
Πουλάει κάτι που δε παράγει ο ίδιος,και που το κέρδος του είναι κατά πολύ πολλαπλάσιο από το κόστος συντήρησης κι εγκατάστασης.
Τα καλοκαίρια που πηγαίνω στη Χαλκιδική και επιλέγω ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια με ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ,πληρώνω το πολύ 5€ ανά ημέρα,αλλά στα πιο πολλά είναι δωρεάν.
Και στο Κολινδρό,στο ξενοδοχείο και πολυχώρο "Παυσίλυπος",δωρεάν είναι.
Και για τους θαμώνες του μαγαζιού και για τους πελάτες του ξενοδοχείου.
Έχω την εντύπωση,δίχως όμως να γνωρίζω αν στέκει νομικά,πως το να πουλάει και κάποιος άλλος ίντερνετ πέρα από το πάροχο,δεν είναι νόμιμο.
Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Μόνο τα ίντερνετ καφέ θα πρέπει να έχουν αυτή τη δικαιοδοσία,με κάποιο τέλος χρήσης.
Προχωράω στην επόμενη θλιβερή εικόνα που αντίκρισα με το πάρκινγκ των 9€ ανά ημέρα,που διαφήμιζε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και στη πράξη ήταν 12€.
Όταν διαμαρτυρήθηκα στον παρκαδόρο υπάλληλο του πάρκινγκ,μου απάντησε πως ήταν 9€,αλλά έγινε (σε μια νύχτα?) 12€.
Τέλος πάντων,πέρα ακόμα από το ψυγειάκι που δεν είχε μεγάλη ψύξη,διότι όπως τα κάνανε τα δωμάτια με τις κάρτες,πρέπει να είναι συγχρονισμένες με τη λειτουργία τους,κατά τα άλλα ήταν όπως και παλιότερα,δηλαδή καλά.
Ωραίο πρωινό σε καλές ώρες,καθαρό σε όλους τους χώρους του,εύκολη κι άμεση πρόσβαση στο μετρό (βασικό για μας τους επαρχιώτες),καλές τιμές δωματίων(εκπτώσεις στις τιμές μόνο μέσω ίντερνετ) και οι υπάλληλοι προσιτοί κι ευχάριστοι στο κόσμο.
Επειδή πρέπει να κλείσω,θα συνεχίσω στην επόμενη.