Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Οργάνωση της μουσικής καλοκαιρινής βραδιάς με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Γεια σας.
Θα ήθελα πρώτα πρώτα να ευχηθώ περαστικά στο φίλο μου το Λευτέρη(με το ομώνυμο καφέ στου Σαμαρά),για τη περιπέτεια υγείας που περνάει αυτό το διάστημα.
Πρέπει να βγήκε από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο χωριό μας,θα γίνει μάλλον κανονικά στις 4 Αυγούστου 2010(όπως το έχει ανακοινώσει ήδη στο σάιτ της),που από ότι είδα πέφτει Τετάρτη.
Ας πέφτει όποτε θέλει.
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τέτοιου βεληνεκούς ονόματα.
Η ορχήστρα είναι πολυμελής,πλήρης και με υπολογίσιμο κασέ.
Υπάρχουν όμως πολλοί χορηγοί πρόθυμοι να καλύψουν μέρος του κόστους της εκδήλωσης και η πλειοψηφία τους είναι Κολινδρινοί.
Από όσα άκουσα σχεδόν το 80% του κόστους της βραδιάς έχει ήδη καλυφθεί.
Μπορεί να καλυφτεί και το υπόλοιπο,έως εκείνη τη μέρα και να μη χρειαστεί να βγουν καθόλου χρήματα από το ταμείο του Δήμου.
Μακάρι να γίνει έτσι...
Έχουμε το ανοιχτό θέατρο στο χώρο του Αθλητικού μας κέντρου,που φιλοξενεί και είναι κατάλληλο για εκδηλώσεις και παραστάσεις,όπως και γίνονται εδώ και χρόνια και που όσο περνάει ο καιρός σιγά σιγά ολοκληρώνεται,ομορφαίνει και τελειοποιείται.
Το θέμα είναι ότι η χωρητικότητα είναι κάτω από 1000 θεατές νομίζω,εκτός κι αν έχω χάσει επεισόδια κι αυξήθηκε σε περισσότερους θεατές.
Μοιάζει πολύ μικρό για να χωρέσει μεγάλου διαμετρήματος όνομα,αλλά από την άλλη είναι πολύ ζεστό μέρος,συμμαζεμένο,με καλή ακουστική κι αισθητική.
Κάτι που δεν ισχύει σε κανένα από τα δύο γήπεδα που διαθέτουμε στον Κολινδρό.
Υπερτερούν όμως στο να μπορούν να φιλοξενήσουν πολλούς περισσότερους θεατές.
Εισιτήριο δε γνωρίζω ακόμα αν θα μπει.
Από τη μία καλά είναι να μπει ένα μικρό συμβολικό ποσό αν δε φτάνουν τα χρήματα,αλλά από την άλλη αν καλύπτεται εξ' ολοκλήρου οικονομικά η εκδήλωση από χορηγούς,είναι άστοχο να μπει οποιοδήποτε ποσό για εισιτήριο.
Δεν έμαθα ακόμα πως σκέφτεται να πράξει ο Δήμος.
Πάντως τους χορηγούς μία από τις προσεχείς μέρες θα τους αναφέρω από το μπλοκ έναν έναν χωριστά.
Εφόσον πρωτίστως τους μάθω...

Υ.Γ.
Επί της ευκαιρίας της μουσικής βραδιάς, να μη ξεχάσουμε να εμφανίσουμε τα πανό της διαμαρτυρίας μας για τον Καλλικράτη και την εμμονή μας στο πάγιο αίτημα της ανεξαρτητοποίησης μας.
Ούτε το Νίκο.
Συνάδουν με το ανήσυχο πολιτικό πνεύμα του κυρίου Μίκη Θεοδωράκη και με τις μουσικές δημιουργίες του.