Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλα τα λεγόμενα κι άλλα τα γενόμενα

Γεια σας.
Ορίστε και τα τελευταία βιντεάκια από τη θεατρική παράσταση των νέων Κολινδρινών καλλιτεχνών,"Χαιρέτα μας τον πλάτανο".
Είναι μεγάλο μανίκι,αλλά τελικά κάτι μου έμεινε.





Θέλω να αναφέρω λίγα πράγματα για τον Κολινδρό.
Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που οι γονείς δε πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για να πάνε τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό κι αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στις εκάστοτε Δημοτικές μας Αρχές,αλλά οφείλουμε και να το διατηρήσουμε παρόλο που ο Καλλικράτης ίσως φέρει σε εφαρμογή κοινή οικονομική συνισταμένη για όλα τα διαμερίσματα που θα προκύψουν.
Ένα άλλο που θέλω να αναφέρω είναι να βρει και κανέναν νέο άνθρωπο για ψήφο στο Κολινδρό ο κύριος Πολύζος,διότι μόνο με τους μεγάλους σε ηλικία και άβουλους που βρίσκουν να πλευρίσουν οι άνθρωποί του,στο τέλος δε θα είναι δήμαρχος,αλλά θα του μείνει κι άλλη ρετσινιά.
Αυτή του αμισθί ταξιτζή της μιας βραδιάς των εκλογών...
Είναι και φτηνά τα καύσιμα...
Οφείλει και να υποβάλλει από δω και πέρα όλα τα οικονομικά δεδομένα προεκλογικά,λεπτομερέστατα και μέσω ίντερνετ...
Θα τα λέω και θα στα βγάζω κι εγώ από δώ... όσα αντιλαμβάνομαι...
Διάβασα στο σάιτ "Aiginio News" του όμορου Αιγινίου το παρακάτω ενδιαφέρον δημοσίευμα που δεν αποτυπώνει όμως την πραγματική εικόνα και στην ουσία είναι ανώνυμο αφού υπογράφει σαν Κ.Κ. ο συγγραφέας του:
----------------------------------------------------------

Τα χρέη των δήμων της Βόρειας Πιερίας προς τις τράπεζες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, χωρίς να περιλαμβάνονται τα χρέη προς τρίτους και προμηθευτές, σήμερα είναι:
• Δήμος Πύδνας 800.000 ευρώ
• Δήμος Μεθώνης 711.912 ευρώ
• Δήμος Κολινδρού 90.281 ευρώ
• Δήμος Αιγινίου 0
Σύνολο 1.602.193 ευρώ.

Και αυτά είναι μόνο τα χρέη των δήμων, για τα χρέη των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης των δήμων, ΔΕΥΑΑΙ κλπ θα ασχοληθούμε κάποια άλλη φορά. Όπως καταλαβαίνουμε αυτά τα χρέη δεν πρόκειται να αποπληρωθούν μέχρι το Νοέμβριο οπότε ο νέος Δήμος Πύδνας – Κολινδρού ξεκινάει με ένα χρέος πάνω από 2.000.000 ευρώ αν υπολογιστούν και τα χρέη προς τρίτους

Αυτά τα χρέη είναι υπαρκτά και δεν θα ρίξουμε τώρα ευθύνες στους σημερινούς δημάρχους, που δανείστηκαν για να τα βγάλουν πέρα κάποιο λόγο θα έχουν, θα πρέπει όμως στις επόμενες εκλογές να εκλέξουμε εκείνον που θα έχει εκτός των άλλων και άριστες διοικητικές ικανότητες και γνώσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις του.

---------------------------------------------------------
Διαβάστε το για του λόγου το αληθές κι εδώ http://www.aiginiovoice.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=371:2010-09-04-22-45-19&catid=36:2009-05-07-21-55-01&Itemid=41

Δε μου έκατσε καλά όταν το πρωτοδιάβασα και ιδίως αυτό το μηδέν του Αιγινίου.
Kάτι βρωμάει σκέφτηκα.
Ρώτησα κι έμαθα όμως.
Έχω να κάνω λοιπόν την εξής παρατήρηση μόνο για τον Κολινδρό,για να μη βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα.
Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος μας είχε πάρει ένα δάνειο 90000 ευρώ πριν οχτώ χρόνια με εξόφλησή του σε βάθος χρόνων,όταν πρωτοβγήκε η σημερινή Δημοτική Αρχή για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες της και κάθε χρόνο καταβάλει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΚΑΝΟΝΙΚΑ 5000 ευρώ,αποδεδειγμένα με στοιχεία κι αποδείξεις.
Άρα πρώτον το πραγματικό υπόλοιπο του ποσού του δημοσιεύματος - επαναλαμβάνω για τον Κολινδρό μόνο - είναι λίγο πάνω από το ήμισυ.
Δεύτερον το μηδέν του Αιγινίου διευκρινίζεται ως εξής:
O Δήμος Αιγινίου δε μπορεί να είναι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εκ των πραγμάτων,αφού τα προηγούμενα χρόνια ήταν αφερέγγυος οικονομικά και δε μπορούσε να του γίνει δανειοδοτική πίστωση από Τράπεζα,αντίθετα με τους άλλους Δήμους που φαίνονται να χρωστούν.
Χώρια που ότι χρήματα θα περνούσαν από τις Τράπεζες για το Δήμο Αιγινίου,δε θα μπορούσαν εύκολα να εισπραχθούν από τον ταμία του.
Γι' αυτό χρωστάει πάρα πολλά σε τρίτους και προμηθευτές κι όχι σε τράπεζες,όπως λένε και οι ίδιοι οι Αιγινιώτες εξάλλου.
Ελπίζω μόνο να ξέρουν πόσα και που χρωστάνε.
Δε μας ενδιαφέρει όμως και πάμε παρακάτω.
Μισή αλήθεια για τον τόπο μας - που μας ενδιαφέρει πρωτίστως - είναι το συγκεκριμένο δημοσίευμα λοιπόν, που επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά δε χρωστάει.
Είναι οικονομικά εξυγιασμένος κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και παρακαταθήκη για το μέλλον μας.
Υπάρχει μαγιά...
Καλά είναι να γίνουμε χειρότεροι από κέρβεροι,ώστε να μη τη βάλει κανένας επιτήδειος στο μάτι και μετά στο χέρι...
Γι' αυτό γράφω συνεχώς να ανεξαρτητοποιηθούμε.
Μπορούμε και μόνοι μας.
Σίγουρα δε θα είμαστε χειρότερα από ότι θα είμαστε με τον Καλλικράτη σαν Δήμος Πύδνας(είπα ξανά ότι το Κολινδρός δε το βάζω δίπλα),έστω κι αν τυχόν βγει ο Πολύζος Δήμαρχος.
Το θέμα είναι ότι δε μπορεί να μου αποδείξει κανείς το αντίθετο με τίποτα,διότι είναι όλα ακόμα θεωρητικά και δίχως καμιά υπόσταση.
Η μόνη αλήθεια είναι ότι θα εξοικονομήσει χρήματα η κυβέρνηση προς το ΔΝΤ,από τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και των προσώπων.
Οτιδήποτε άλλο,είναι απλή παραπλάνηση και αποπροσανατολισμός του Ελληνικού λαού,για να μη πω Έθνος και κάποιοι από σας με παρεξηγήσουν.
Στην Ελλάδα ζούμε κι όχι σε γυάλα.