Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ομιλίες βουλευτών της Πιερίας για τον Καλλικράτη

Γεια σας.
Η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ κυρία Μίχου, μίλησε για τον Καλλικράτη και δεν είπε τίποτα για μας.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να πω πολύ περισσότερα για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο. Δυστυχώς, ο χρόνος είναι πάρα πολύ λίγος. Κλείνοντας την ομιλία μου θα ήθελα να τονίσω ότι ο «Καλλικράτης» δεν ολοκληρώνει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Κυβέρνησης. Αποτελεί απλά το πρώτο σημαντικό βήμα. Αυτό που θα πρέπει να δούμε στη συνέχεια είναι η λειτουργία της κεντρικής διοίκησης. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός πραγματικά επιτελικού, αποτελεσματικού κράτους, που σχεδιάζει πολιτικές και εποπτεύει την εφαρμογή τους.
Κυρία Υπουργέ, στην τοποθέτησή μου θα ήθελα να αναφερθώ στο Νομό Πιερίας. Όσον αφορά το χωροταξικό, πάγια θέση μου είναι ότι πέρα από τα επιστημονικά κριτήρια, ο σχεδιασμός θα πρέπει πάντα να συνυπολογίζει και τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υποστήριξα τη δημιουργία του Δήμου Δίου, τη συνέχιση ουσιαστικά, ο Δήμος Δίου να παραμείνει ως έχει, όχι μόνο για λόγους ιστορικότητας, -φέρει μια ιστορία πολλών χιλιάδων χρόνων- αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί έναν βιώσιμο δήμο, με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και αυτό το αποδεικνύει η συνεχής αύξηση του πληθυσμού του.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Αξιωματική Αντιπολίτευση χρησιμοποίησε το χωροταξικό σχεδιασμό ως βασικό επιχείρημα στην προσπάθεια να τορπιλίσει τη μεταρρύθμιση.
Η συντηρητική φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας καθίσταται σαφής ακόμη μία φορά και συνεχίζει να θέτει εμπόδια σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτό συμβαίνει γιατί, στην καλύτερη περίπτωση, δεν αντιλαμβάνεται ότι η ουσία της μεταρρύθμισης δεν έγκειται στο χωροταξικό σχεδιασμό, αλλά στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διοίκησης της χώρας.
Ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Με τη κυρία Μίχου συμβαίνουν δύο τινά.
Ή εκλέχτηκε σε άλλο νομό ή τη καλύπτει απόλυτα ο κύριος Αμοιρίδης.
Δε μας τα λέει καλά...

Ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ κύριος Παπαγεωργίου, είπε για το πρόβλημά μας στη βουλή.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:
Το τρίτο, κύριε Υπουργέ, αφορά την πατρίδα μου. Ήμουν από τους Εισηγητές να μετονομαστεί ο Δήμος Πύδνας που περιλαμβάνει ξέρετε τον δήμο Αιγινίου κ.τ.λ. και σε Δήμο Κολινδρού για λόγους ιστορικούς. Είδα μια φοβερή αντίδραση των τοπικών ηγετών, ιδιαίτερα του Κολινδρού, αλλά και άλλων. Θα παρακαλούσα να τους φωνάξετε αύριο για να δούμε αν δεν το δέχονται. Γιατί δεν μπορώ να δεχθώ και ιδιαίτερα από παλιούς Βουλευτές να λένε ότι είναι προσβολή να ονομάζεις ένα δήμο Πύδνα με την ιστορική φόρτιση που έχει το όνομα, να βάζεις και μια ιστορική άλλη προσέγγιση του Κολινδρού. Μου κάνει φοβερή εντύπωση αυτή η αντίδραση και με προσβλητικό τρόπο συμπεριφέρθηκαν σ’ αυτή τη γενναιόδωρη στάση της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και θα πρέπει να επανεξετάσετε, τουλάχιστον να συζητήσετε, αν δεν το δέχονται να μη το φέρει αυτός ο δήμος και το όνομα αυτό και του δήμου του Κολινδρού, εκτός αν το δεχτούν.
Σας ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Λογικά ο δήμαρχος Κολινδρού πρέπει να είναι κάτω στην Αθήνα,αν τον έχουν φωνάξει σύμφωνα με τη πρόταση του κυρίου Παπαγεωργίου...