Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ψηφιακό σχολείο

Γεια σας.
Βρήκα μια ενδιαφέρουσα είδηση εδώ http://eksipnapaidia.blogspot.com/2010/08/blog-post_9859.html και σας την παρουσιάζω:

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010
Από Σεπτέμβριο σε εφαρμογή το «Ψηφιακό σχολείο»

Ένα νέο πρόγραμμα εξοικείωσης των μαθητών του δημοτικού με την τεχνολογία, ξεκινά από το Σεπτέμβριο, καθώς το υπουργείο Παιδείας θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «Ψηφιακό σχολείο».
Έτσι, τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops), ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους.
Περαιτέρω, θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκειμένου ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, κατά τη διδακτική διαδικασία.
Σκοπός είναι όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με ψηφιοποιημένες πληροφορίες και να εξοικειώνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
O εξοπλισμός των ολοήμερων σχολείων, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, θα γίνει στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία».
Ας σημειωθεί ότι οι σχολικές επιτροπές των δημοτικών σχολείων έχουν προθεσμία έως τις 20 Σεπτεμβρίου για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.


Ελπίζω να είναι ενήμερα τα σχολεία μας.

Η ψηφοφορία μας συνεχίζεται κανονικά για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ κύριο Πολύζο,ο οποίος από ότι φαίνεται πρέπει να ελπίζει σε βοήθειες από τους άλλους Δήμους κι όχι από το δικό μας.
Όπως στρώνεις κοιμάσαι αγαπητέ μου.
Πάντως αν κάνει κάποιος μια βόλτα σε νεανικά στέκια του Κολινδρού,θα εισπράξει τη πραγματική εικόνα για τη γνώμη που έχουν οι νέοι του χωριού μας γι' αυτόν.
Πολύ επιεικώς αρνητικότατη.
Δε γράφονται σε δημόσιο χώρο,οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που εκστομίζονται για τη πάρτη του...