Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Τα πλάνα και τα αεροπλάνα

Γεια σας.
Μετά από τη μικρή αφιέρωση και το οδοιπορικό στην Αθήνα,ξαναμπαίνω σε ρυθμούς Κολινδρού,που η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια χρονοκαθυστέρηση εκ μέρους μου για ενημέρωση αξιοσημείωτων γεγονότων.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Ανοίξανε τα σχολεία Παρασκευγιάτικα(πρωτοφανές για δημόσιο).
Αιωρείται μια φήμη ή σκέψη μάλλον για το σχέδιο Καλλικράτης,που αφορά συρρίκνωση δήμων,(το Κολινδρό δεν τον αφορά άμεσα αφού είναι στους 60 πρώτους ιστορικά και χρονικά παλαιότερους δήμους της Ελλάδος).
Χιόνισε ελάχιστα(μια μέρα για πολύ λίγο),σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Ξεστολίστηκαν τα Χριστουγεννιάτικα από σπίτια και δρόμους.
Κρύο εξακολουθεί να μην έχει πολύ,με αποτέλεσμα να μη "κοιμούνται" τα δέντρα,αλλά και να μην εξαφανίζονται οι μύγες(κάποιος μου ανέφερε,ότι τον τσίμπησαν κουνούπια,αλλά κρατώ κάποιες επιφυλάξεις για την μαρτυρία του).
Τα διόδια του Κλειδίου (κι όχι όπως τα ξέρουμε λανθασμένα του Αιγινίου),δεν άνοιξαν ακόμα,έπειτα από δυναμική κι ουσιαστική παρέμβαση από κατοίκους της περιοχής μας.
Τα Τέμπη παραμένουν κλειστά κι ο φίλος μου ο Βαγγέλης δυσκολεύεται να κάνει γρήγορα τις μεταφορές του με τα κρέατα.
Έχουμε μια κοπέλα από το χωριό μας,που γέννησε εδώ και λίγες μέρες με καισαρική το τρίτο της παιδί,στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διασωληνωμένη,μετά από επιπλοκή στην υγεία της που παρουσιάστηκε μετά τη γέννα,για άγνωστη προς στιγμή αιτία,
Δόθηκε μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων στους αγρότες του Κολινδρού,αλλά και όλης της Ελλάδος πριν τα Χριστούγεννα κι αφού τελειώσαν τα χρήματα από τις πολλές ανοιχτές οικονομικές εκκρεμότητες,αναμένεται τώρα και το υπόλοιπο πιστωτικό.
Αυτές είναι επιγραμματικά οι κυριότερες ειδήσεις που θυμάμαι το τελευταίο διάστημα. Αν θυμηθώ άλλη θα την αναφέρω.


Υ.Γ.1
Πριν λίγο πέρασα από του Σαμαρά (όχι τον πρόεδρο της ΝΔ) και γινόταν για μια ακόμα φορά κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Σήμερα Γιώργο εσύ το προκάλεσες με το παρκάρισμα του αυτοκινήτου σου,πάνω στο κεντρικό δρόμο.
Αύριο θα παρκάρει ο χ Κώστας ή ο κάθε ένας μας,αφού βλέπει και τον προηγούμενο σε ασυλία.
Αν προκαλούμε εμείς οι νεότεροι,που υποτίθεται έχουμε μια καλύτερη παιδεία,φαντάσου τι πρόβλημα δημιουργούν οι υπόλοιποι που μάθανε τι είναι αυτοκίνητο μετά τα τριάντα τους.
Αλλά όταν η Αστυνομία μοιράζει κλήσεις,πρώτοι πάμε και παρακαλάμε τους βουλευτές ή το δήμαρχο να τις σβήσει.
Νοοτροπία βγαλμένη από αρρωστημένες καταστάσεις...


Υ.Γ.2
Είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα χθες με το Βαγγέλη,το κουμπάρο μου τον Χάρη(ο νονός της κόρης μου) και τον Αντίγονο(κορίτσια,ελεύθεροι και οι τρεις τους),στο καφέ STATUS,με θέμα τη ταυτοπροσωπία νύφης - μαμάς και γαμπρού - μπαμπά εκ μέρους των υποψήφιων γαμπρών και νυφών.
Επειδή όμως μας πήγε αργάμιση,έπρεπε να σκορπίσουμε ο καθένας στο "προορισμό" του,τους είπα ότι θα το έκανα θέμα στη σημερινή μου ανάρτηση.
Αλλά αν και προσπάθησα πολύ,για πρώτη φορά δεν μου έβγαινε με τίποτα,ύστερα κι από αρκετά CARDHU MALT που καταναλώθηκαν ή μάλλον αναλώθηκαν για τη κουβέντα μας εκ μέρους μου.
Θα το αναπτύξω σα θέμα μόνο αν το φέρει η στιγμή.
Αλλιώς δε μπορώ να λειτουργήσω.
"Δε μπορώ τα πλάνα και τα αεροπλάνα"

Ακούστε κι ένα άλλο πάρα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι της Gloria Gaynor,το "Can't Take My Eyes Off You", με φόντο οπτικό υλικό από το ταξίδι μας στην Αθήνα,αν φυσικά θέλετε,το οποίο σας αφιερώνω με πολύ αγάπη