Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Stuart Weinstein "τρελός ή κακός επιστήμονας?"

Γεια σας.
Μιλούσα πριν λίγες μέρες για επιστήμονες που δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένοι,στην Ελλάδα,εξαιτίας του κακού εκπαιδευτικού συστήματος που έχουμε σα κράτος.
Δε πρόλαβα να σας το δημοσιεύσω κι έπεσαν οι μάσκες.
Η διαφορά είναι ότι δεν αφορά το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα,αλλά ξένη χώρα,ξένο επιστήμονα και ξένο εκπαιδευτικό σύστημα.
Όλοι ακούσατε για το νέο φοβερό τσουνάμι,που έπληξε τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Χθες το βράδυ μπήκα στο www.zougla.gr και κοιτάξτε τι διάβασα:
"Ο πολύ ισχυρός σεισμός προκάλεσε τσουνάμι ύψους περίπου 1,57 μέτρων, σύμφωνα με το PTWC, το οποίο λίγη ώρα νωρίτερα είχε εκδώσει προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι τόσο στις αμερικανικές Σαμόα, όσο και σε άλλα νησιά του Ειρηνικού, όπως η Νέα Ζηλανδία, η Τόνγκα και τα νησιά Φίτζι.

Ωστόσο, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Stuart Weinstein, εκπρόσωπος του PTWC, αφού με δηλώσεις του στο BBC είπε ότι το συγκεκριμένο τσουνάμι ήταν πολύ μικρότερο από εκείνο που είχε σαρώσει την Ινδονησία το 2004, και πως είχε μόλις το 3% της ενέργειας που είχε απελευθερώσει εκείνο το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων."
Ωραία σκέφτομαι δε θα γίνει τίποτα.
Σήμερα το μεσημέρι ανοίγω το κομπιούτερ και μπαίνοντας στο ίδιο site,έπαθα πλάκα με το τι διάβαζα.
Για τσουνάμι 5 μέτρων,νεκρούς,θύματα,αγνοούμενους κ.τ.λ.
Αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Stuart Weinstein,τον τρελό επιστήμονα που πήρε στο λαιμό του τόσο κόσμο και σε ότι έγραφα πριν λίγες μέρες για κακό εκπαιδευτικό σύστημα.
Τι να πεις;
Κρίμα για το κόσμο που χάθηκε.
Και μέσα σε όλα αυτά,έχουμε και τους υποψήφιους βουλευτές πολλών κομμάτων και το χαβά τους,να μας ζαλίζουν και να μας βομβαρδίζουν με τα μηνύματά τους στα κινητά τηλέφωνα για πάρτυ κι ομιλίες.
(Πολλά μηνύματα αφορούν Αθηναίους και Θεσσαλονικείς βουλευτές.)
Κάποιοι θα είναι στη βουλή από βδομάδα.
Να δούμε ποιος θα έχει τη πολιτική ευθιξία να διορθώσει κι όχι μόνο να "λαμβάνει".