Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πρόταση του κυρίου ΑΜΟΙΡΙΔΗ στη Βουλή

Ο κύριος Αμοιρίδης μίλησε στη βουλή για τον Καλλικράτη και σας παραθέτω τι είπε μόνο για το δικό μας θέμα:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Τελειώνω, κύριε με μια πρόταση για την Πιερία.
Δεν αξιοποιείτε τον ορεινό όγκο και στην πρόταση που κάνατε να γίνει η μετονομασία του Δήμου Πύδνας σε Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί τίποτα, διότι οι κάτοικοι του Κολινδρού θεωρούν ότι τους κοροϊδεύουμε, οι κάτοικοι της Πύδνας είναι εξαγριωμένοι, οι κάτοικοι του Δήμου Μεθώνης δεν εμφανίζονται πουθενά. Αφήστε το Δήμο Πύδνας, προχωρήστε έτσι και αξιοποιείστε και τον ορεινό όγκο. Δώστε μας ένα Δήμο στον ορεινό όγκο για να αξιοποιήσουμε και να δείξουμε την ταυτότητα των Πιερίων.
Σας ευχαριστώ πολύ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)


Για να συμμορφωνόμαστε σιγά σιγά....

Θα χάσουμε την έδρα μόνο αν τη δώσουμε





Γεια σας.
Καταρχάς τα χθεσινοβραδινά νέα για το Νίκο είναι ευχάριστα.
Οι γιατροί είναι πολύ ικανοποιημένοι με τη πορεία της αποθεραπείας του.
Ο αδερφός του μετά από τόσες μέρες φάνηκε ανακουφισμένος.

Άφαντος για μια ακόμα μέρα ο καταζητούμενος οδηγός.
Δόθηκαν στο διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες με το αυτοκίνητο που πάτησε τον συμπατριώτη μας.
Πατήστε εδώ http://lefteria.blogspot.com/2010/05/audi.html να τις δείτε.

Παστήστε όσοι θέλετε κι εδώ http://www.youtube.com/watch?v=6j1LEYMDQ8o&feature=player_embedded για να δείτε ένα βίντεο από το μαύρο βράδυ της Παρασκευής,που αναρτήθηκε στο ίντερνετ.

Χθες "έπιασα" τον κύριο Κουβέλη να λέει κάτι για Συμβούλιο Επικρατείας που αμέσως συγκράτησα και σήμερα το βρήκα.


ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, και κύριοι συνάδελφοι, όντως εγείρεται θέμα αντισυνταγματικότητας με το δεδομένο ότι δεν έχουμε ταυτόχρονη αντίστοιχη προς τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες μεταβίβαση πόρων.
Νομίζω ότι αυτό αποτελεί την δικαιολογητική βάση της αντισυνταγματικότητας, η οποία σήμερα προβάλλεται και τούτο ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το οποίο θα μιλήσουμε στην οικεία χρονική στιγμή.
Πέραν αυτού όμως, κύριε Υπουργέ, υπάρχουν δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, μία της Ολομέλειας που συνιστά πάγια νομολογία η υπ’ αριθμόν 3443/1998 και μία άλλη του τμήματος, η υπ’ αριθμόν 1333/2000 σύμφωνα με τις οποίες: όταν προκειμένης ανασυγκρότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε καταργήσεις ή συγχωνεύσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να λαμβάνονται προδήλως υπόψη τοπικά κριτήρια συναπτόμενα με τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες της περιοχής και χωρίς βέβαια αυτό να συνδέεται με τη γενικότερη θεραπεία του σκοπού των συγχωνεύσεων.
Με άλλα λόγια η αντισυνταγματικότητα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ερείδεται σε δύο στοιχεία, στη μη ταυτόχρονη μεταβίβαση προς τις αντίστοιχες μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες πόρων και η δεύτερη βάσει της αντισυνταγματικότητας είναι στο γεγονός ότι κατά την χωροθεσία δεν ελήφθησαν προδήλως υπόψη τα κριτήρια στα οποία προαναφέρθηκα και τα οποία η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμα, προκειμένου να υπάρχουν για να δεχθεί τη συνταγματικότητα, άλλως η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προκειμένη περίπτωση δέχεται την ύπαρξη της αντισυνταγματικότητας.
Το λέω αυτό, κύριε Υπουργέ, για έναν λόγο. Όποιος έχει έννομο συμφέρον, δηλαδή, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καταργούνται ή συγχωνεύονται και αναδεικνύουν την έλλειψη αυτών των κριτηρίων, κριτήρια τα οποία δεν ελήφθησαν υπόψη, θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι βέβαιο κατά την εκτίμησή μου ότι στη σχετική δίκη θα κερδίσουν την υπόθεση.


Νομίζω ότι ο πασίγνωστος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α,μας δείχνει το δρόμο.
Ας τον ακολουθήσουμε.
Δε γίνεται να μην δεν υπάρχει λύση,για τη δικαίωσή μας.
Τη Κυριακή έχει εκλογές η ΝΔ για τις τοπικές Νομαρχιακές.
Ελπίζω οι συμπατριώτες μου να κρατήσουν το λόγο που δώσαμε όλοι μαζί και να απέχουμε συνειδητά από τις διαδικασίες.
Δε χρειάζεται να κάνει κανείς το μπαμπούλα και να κάθεται έξω από τα εκλογικά κέντρα,με σκοπό να αποτρέπει τους ψηφοφόρους.
Το θέμα είναι ηθικό και πρέπει να το καταλάβουμε μόνοι μας.
Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση.
Μας εκφράζει απόλυτα και θα τη τηρήσουμε.
Τέλος.
Όποιος ψηφίσει ας έχει να κάνει με τη συνείδησή του.

Υ.Γ.1
Οι συνεδριάσεις της Βουλής για τον Καλλικράτη μπορεί να μη τελειώσουν στις πέντε,όπως αρχικά ζητήθηκε.
Ίσως πάμε και σε επιπλέον.

Υ.Γ.2
Λέει κάποιος συγχωριανός μας και πολύ σωστά το θέτει για παράδειγμα προς μίμηση:
"Θα χάσουμε την έδρα μόνο αν τη δώσουμε".