Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πολίτες Α' και Β' κατηγορίας

Γεια σας.
Τι σας έγραφα πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 και στην ανάρτηση με τίτλο " ο στρατός" για πολίτες Α' και Β' κατηγορίας;
Ώσπου να στεγνώσει το μελάνι έπεσαν οι μάσκες για μια ακόμα φορά.
Διαβάστε τι έγινε με την εκδότρια της Ελευθεροτυπίας την κυρία Μάνια Τεγοπούλου, η οποία συνελήφθη τα ξημερώματα, αφού πρωταγωνίστησε σε έντονο επεισόδιο με την Αστυνομία,όπως το διάβασα στο www.zougla.gr:


"Η Μάνια Τεγοπούλου, η οποία επέστρεφε από πάρτι σε γνωστό κέντρο διασκέδασης επί της Κηφισίας, πέρασε με κόκκινο τα φανάρια της Πανόρμου και αστυνομικοί, αφού την σταμάτησαν, της ζήτησαν να κατέβει ώστε να υποβληθεί στους νόμιμους ελέγχους.

Η εκδότρια αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο, κλώτσησε και έβρισε τους αστυνομικούς, και προφανώς βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω μέθης. Επίσης, αρνήθηκε και να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Τέσσερα περιπολικά χρειάστηκαν για να ακινητοποιήσουν το όχημά της.

Η εκδότρια καθ' όλη την διάρκεια του πρωτοφανούς επεισοδίου τηλεφωνούσε σε πολιτικούς παράγοντες, αλλά και στον δικηγόρο θείο της. Κινητοποιήθηκε ολόκληρο το σύστημα και τελικά συνελήφθη και κρατήθηκε, ώστε να οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στο Αυτόφωρο.


Αν και οι κατηγορίες που την βάρυναν ήταν πολλές και εξαιρετικά σοβαρές (όπως αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση, απείθεια, άρνηση να υποβληθεί σε αλκοτέστ, οδήγηση σε κατάσταση μέθης, παραβίαση ερυθρού σήματος), η Μάνια Τεγοπούλου οδηγείται στον εισαγγελέα μόνον με την κατηγορία της παράβασης των άρθρων 42 και 44 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατηγορία σχετικά ασήμαντη μπροστά στα αδικήματα στα οποία υπέπεσε.

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένους κύκλους, η διαμόρφωση της τελικής κατηγορίας κατά της θυγατέρας του Κίτσου Τεγόπουλου και συνιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κατόπιν παρεμβάσεων και άνωθεν εντολών που δόθηκαν από πολιτικούς παράγοντες, τελικά οδηγείται στο Αυτόφωρο με την κατά το δυνατόν ελαφρότερη κατηγορία.

Είναι προφανές πως κάθε άλλος μέσος πολίτης αυτής της χώρας θα αντιμετώπιζε το σύνολο των κατηγοριών και θα καταδικαζόταν με όλη την δυνατή αυστηρότητα, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και χωρίς να παρέμβει το όποιο σύστημα προστασίας προσωπικοτήτων VIP, όπως είναι η Μάνια Τεγοπούλου."

-------------------------------------------------------------------------------------

Ο τίτλος της εφημερίδας της,συνάδει με τη συμπεριφορά της,δε νομίζετε;
Προκαλείτε με τη συμπεριφορά σας κυρία Μάνια Τεγοπούλου.
Τώρα θα βγουν οι δικηγόροι της και θα πουν το ποίημα να κατηγορήσουν τους αστυνομικούς για απρεπή συμπεριφορά στη πελάτισσά τους, ή ότι δεν ήπιε αλλά της έδωσαν να πιει και άλλα τέτοια ψεύτικα κι αηδιαστικά επιχειρήματα,με πολύ μπλα μπλα.
Τόσα χρόνια τα μάθαμε απέξω κι ανακατωτά.
Τα ξέρετε κι εσείς ότι αυτά γίνονται κατά κόρον,αλλά όπως εγώ,έτσι κι εσείς,αδιαφορούμε,διότι εκ των προτέρων γνωρίζουμε πως δε θα βγάλουμε άκρη σκαλίζοντας τέτοια φαινόμενα.
Ίσα ίσα που μπορεί να βρούμε και το μπελά μας.
Έτσι σκεφτόμαστε κι όχι άδικα.
Πως θα γίνει όμως;
Η απραγία μας,θα μας αφήνει συνεχώς στην υποδεέστερη κατηγορία πολιτών,με αποτέλεσμα την άνιση κι όχι δίκαιη και ισόνομη μεταχείριση,που θα 'πρεπε να έχει μια δημοκρατική κι ελεύθερη χώρα σαν την Ελλάδα.
Μήπως ζυγώνει η στιγμή που θα μας βρουν μπροστά τους οι τυχάρπαστοι;
Δε πάει άλλο,δεν έχουμε άλλη υπομονή,διότι την αναλώσαμε μάταια σε τέτοιου είδους ιστορίες και καταστάσεις και κάποια μέρα σύντομα,θα δουν τον άλλο εαυτό μας.
Να μη πω πιο μεγάλη κουβέντα,αλλά κάποια μέρα θα τους πάρουμε με τις κλωτσιές και δε θα ξέρουν που να κρυφτούν.
Εξάλλου καλύτερα να σε φοβούνται,παρά να σε σέβονται.
Και κάποιοι Κολινδρινοί να τα ακούνε αυτά....

2 σχόλια:

stelios dimitriadis είπε...

φιλε σακη θελω να σου υπενθυμισω οτι σαν σημερα πριν 20 χρονια καταταγηκαμε στον ελληνικο στρατο για να υπηρετησουμε την θητεια μας και να μας ευχηθω χρονια πολλα.ενα ελληνικο στρατο που πολεμησε καποτε για να μπορει σημερα η καθε αυτοαποκαλουμενη ψευτοσοσιαλιστρια και προοδευτικη κεντροαριστερη κυρια μανια τεγοπουλου,να βριζει και να απαξιωνει θεσμους οπως η δημοσια ταξη που υπηρετειται κατα βαση απο την ελληνικη αστυνομια,κατοχυρωμενους απο το συνταγμα και τους νομους της ελληνικης πολιτειας,καταπατωντας καθε εννοια δικαιου και κοινης λογικης,εγκαθιδρυοντας ως τροπο σκεψης την δημοκρατικη δικτατορια των λιγων και ισχυρων πολιτων με συμμαχο την επιρροη τους στα μμε.
θα ηθελα πολυ η εν λογω κυρια να επιδικνυε τετοιου ειδους συμπεριφορα σε χωρες οπως η γερμανια,η σουηδια,οι η.π.α κτλ για να μην αναφερθω σε τουρκια-ιραν κτλ.Γιατι ακομη κι αν δεχθουμε οτι υπηρξε παραβαση καθηκοντος η υπερβαλλων ζηλος η ασχημη συμπεριφορα απο πλευρας των αστυνομικων τοτε θεωρω οτι επρεπε να απευθυνθει με στοιχεια και αποδειξεις στην ελληνικη δικαιοσυνη,και οχι να επιδικνυει συμπεριφορες κουτσαβακισμου περασμενου αιωνα.το πιο φαιδρο,γελοιο,χυδαιο και προκλητικο αρθρο του συνταγματος ειναι το "ολοι οι ελληνες ειναι ισοι ενωπιον του νομου" και προτεινω να αλλαξει σε "ολοι οι ισχυροι ελληνες ειναι υπερανω του νομου".Επισης το τραγικο ολων αυτων των συμπεριφορων ειναι οτι γεννουν,στηριζουν,δικαιολογουν και χαρακτηριζουν απολυτως σωστες,επιβεβλημενες και προς αποκατασταση του περι δικαιου αισθηματος των πανταχου φτωχων,ασημων,καταφρονεμενων πλην νομοταγων πολιτων,πραξεις ενοπλης αποδοσης κοινωνικης δικαιοσυνης.
(17 νοεμβρη κτλ).ας κοιταξουν λοιπον οι λεγομενοι "επωνυμοι" πολιτες να επιπληξουν πρωτα τους εαυτους τους και ας αφησουν κατα μερος,τους πυρινους λογους κατα της λεγομενης "τρομοκρατιας", καισυμπεριφορες επιβητορισμου και σοδομισμου της εννομης ταξης που παντα προσπαθουν να επιβαλλουν,και το κυριωτερο να μην προκαλουν το δημοσιο αισθημα,γιατι σε λιγο η εκρηξη των μαζων εναντιον τους δεν θα αργησει να ερθει.Γιατι ειναι κοινη ιστορικη διαπιστωση οτι ποτε στην παροδο τοσων αιωνων κανενας δοτος κατασταλτικος κρατικος και ελεγχομενος μηχανισμος δεν μπορεσε να προστατευσει μορφες εξουσιας οταν αυτες προκαλεσαν το κοινως εννοουμενο δικαιο κοινωνικο αισθημα,απο την λαικη δικαιολογημενη οργη που παντα εκδηλωνεται με την μορφη ανεξελεγκτης βιας(οκτωμβριανη επανασταση-πτωση τσαουσεσκου κτλ).

sakis είπε...

Στέλιο έχεις δίκιο,σα σήμερα παρουσιαστήκαμε στο Μαυροδένδρι Κοζάνης.
Πέρασαν είκοσι χρόνια?
Προλαβαίνουμε να το γιορτάσουμε στο μαγαζί σου?
Λοιπόν αν είναι να γράφεις τόσο ωραία και γλαφυρά,να σου δώσω και σένα το βήμα να δημοσιεύεις τις σκέψεις σου.
Φαίνεσαι να έχεις όρεξη.
Κολινδρός Πιερίας & Καλλιθέα Χαλκιδικής συμμαχία.
Αν θέλεις μπορούμε να κάνουμε κι ένα μπλοκ μαζί για τη σειρά μας τη 203 ή 89 ΣΤ.