Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ

Γεια σας.
Χθες ήταν η γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
Όπως κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια,αυτή τη μέρα τιμάμε μαζί με τους Αγίους και τους Ευεργέτες των σχολείων του Κολινδρού Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ.
Διαβάστε τι αναφέρει το σάιτ του Α' Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού γι' αυτούς:


Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ

Οι ευεργέτες των Σχολείων
Το ζεύγος αυτών των δύο Κολινδρινών, οι οποίοι ανήκαν σε δυο από τις παλαιότατες αρχοντικές οικογένειες της κωμόπολης, διέθεσαν την μεγάλη ακίνητη περιουσία τους ( το μεγαλύτερο και πλουσιώτερο αρχοντικό και τα καλύτερα χωράφια του) την οποία δώρισαν στα σχολεία του Κολινδρού.
Οι Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ, που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν παιδιά, έστρεψαν όλη την αγάπη τους προς τα παιδιά του Κολινδρού. Ευγενικοί και γεμάτοι καλωσύνη είχαν γίνει δυο συμπαθητικότατες μορφές, ώστε να προσαγορεύωνται απ΄όλους ως "ο παππούς και η γιαγιά του Κολινδρού".
Προς τιμή των τεσσάρων ευεργετών
Ακολουθώντας τα βήματα του θείου του ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Παπαϊωακείμ εδώρησε του πατρικό του σπίτι για κοινωνικούς σκοπούς.
Ο Κολινδρός τιμά κάθε χρόνο όλους αυτούς τους Ευεργέτες των Σχολείων του, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών τελώντας μνημόσυνο στη μνήμη τους.
Για πιο πολλά πατήστε εδώ:
http://1dim-kolindr.pie.sch.gr/evergetes.htm

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η εικόνα πραγματικά έρχεται πολλές φορές στο μυαλό μου.. ίσως το ποιο αληθινό κομμάτι του δημοτικού σχολείου όσο αφορά την διαπαιδαγώγηση για να μην γίνει ποιο σκληρός ο λόγος μου σταματώ στην λέξει διαπαιδαγώγηση.
Οι Μιχαήλ και Ευπραξία Παπαϊωακείμ μορφές πραγματικής αγάπης σας ευγνωμονούμε.

(σας ευχαριστω Θανος Αστεριου)

sakis είπε...

Ξάδερφε ας γίνει σκληρός ο λόγος σου και μη σταματάς.
Μεταξύ μας είμαστε.