Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η «Άλλη Όψη» των συνανθρώπων μας

Μόλις το ανακάλυψα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα εδώ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=160363&cid=4
Πατώντας θα δείτε ότι γράφω παρακάτω,συν ένα βίντεο με φωτογραφίες και σκηνές από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Άλλης Όψης»


Η «Άλλη Όψη» των συνανθρώπων μας
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010, 17:31

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Από τις 31 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου θα διεξαχθεί στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Κολινδρού (νομός Πιερίας) το 4ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άλλη Όψη». Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος 30 συμμετέχοντες με βλάβη στο νωτιαίο μυελό, 10 εκπαιδευτές με αντίστοιχη αναπηρία, καθώς και 20 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό και οργανωτές. Επιπλέον, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν για μικρότερο διάστημα εξωτερικοί συνεργάτες με μεγάλη εμπειρία σε δραστηριότητες όπως το τένις, το πινγκ πονγκ, ο χορός, η ιππασία και η γιόγκα.

Να σημειώσουμε ότι, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και ώρα 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κολινδρού, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος και σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας του Κολινδρού, η «Άλλη Όψη» και ο Δήμος Κολινδρού σε συνεργασία με την ελληνική ομάδα διάσωσης Ν. Κιλκίς θα πραγματοποιήσουν δράση για τους απλούς πολίτες που θα περιλαμβάνει: σεμινάριο πρώτων βοηθειών, ενημέρωση για την «Άλλη Όψη» αλλά και δραστηριότητες χειρισμού αναπηρικού αμαξιδίου.


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://alli-opsi.gr/



Θα δουν και τη συναυλία με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης... εφόσον γειτονεύουν με το ανοιχτό θέατρο Κολινδρού,μιας και θα μένουν μάλλον στο ξενοδοχείο "Πιερίδες Μούσες" του δημοτικού αθλητικού μας κέντρου.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Πράγματι, θα παρακολουθήσουμε τη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη. Θα την παρακολουθήσουμε από το νέο προσπελάσιμο για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων διάζωμα στην κορυφή του αμφιθέατρου με την απίστευτη θέα!
Επίσης, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουμε τη δράση στην κεντρική πλατεία.
Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και από κοντά Σάκη!

sakis είπε...

Θα προσπαθήσω να γνωριστούμε κι από κοντά,αλλά κι αν δε γίνει δε θα χάσετε και κάτι το σοβαρό :))
Όσο για το νέο διάζωμα,έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα όσα πολύ σωστά αναφέρετε.
Και τη Δευτέρα θα σας παρακολουθήσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον,έως στις 21:00.
Μετά θα πρέπει οπωσδήποτε να φύγω.
Νομίζω όμως,ότι και να είναι αυτό που θα δούμε,δε θα πάει παραπάνω από τις εννιά.

Unknown είπε...

Η δράση της Δευτέρας 2/8 στη κεντρική πλατεία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με ένα δίωρο σεμινάριο Ά Βοηθειών που θα γίνει από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ν. Κιλκίς. Μετά θα πούμε κάποια σύντομα λόγια για την Άλλη Όψη, και αμέσως μετά οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν σε αναπηρικά αμαξίδια, να δοκιμάσουν να τα χειριστούν και να διαπιστώσουν πόσο εύκολος ή δύσκολος είναι ο χειρισμός τους. Επίσης, θα μπορέσουν να διαπιστώσουν πόσο πιο εύκολος είναι ο χειρισμός όταν υπάρχουν κατάλληλα πεζοδρόμια και ράμπες, ελεύθερα και όχι κλειστά από αυτοκίνητα, κολώνες κτλ. Η συμμετοχή στη δράση είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο.
ανέστης

sakis είπε...

Πάρα πολύ χρήσιμα όσα γράφεις Ανέστη και θα τα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.